Antena 3 CNN Actualitate Bacalaureat 2008, proba scrisă la Limba şi literatura română Vedeţi subiectele extrase

Bacalaureat 2008, proba scrisă la Limba şi literatura română Vedeţi subiectele extrase

Bacalaureat 2008, proba scrisă la Limba şi literatura română <font color=red>Vedeţi subiectele extrase</font>
27 Iun 2008   •   08:32

Absolvenţii de liceu susţin, vineri, proba scrisă la Limba şi literatura română. Primul subiectul extras la Ministerul Educaţiei este varianta cu numărul 88 din cele 100 pregătite, valabil pentru candidaţii care susţin examenul după programa din 2008, dar şi pentru cei din promoţia 2007. Pentru subiectul doi a fost extrasă varianta numărul 95, iar pentru subiectul trei - varianta 1.

Varianta numărul 85, corespunzătoare primei părţi a subiectului cuprinde 9 cerinţe aplicate unei poezii de Nichita Stănescu. În partea a doua, elevilor li se cere să elaboreze un eseu pornind de la un citat aparţinând lui Eugen Lovinescu, iar la sfârşit absolvenţii trebuie să prezinte particularităţile unui basm cult studiat în liceu. Elevii au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele.

Pe 1 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, în timp ce zilele de 2 şi 3 iulie sunt rezervate probelor scise sau practice, din ariile curriculare corespunzătoare specializării.

Primele rezultatele se vor afişa pe 5 iulie şi, tot atunci, pot fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 9 iulie.

SUBIECTUL 1 (VARIANTA 88)

SUBIECTUL 2 (VARIANTA 95)

SUBIECTUL 3 (VARIANTA 1)



Antena3

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close