Antena 3 CNN Actualitate Bacalaureat păzit de mascaţi: O probă a examenului, susţinută în premieră cu procurorii DNA de faţă (VIDEO)

Bacalaureat păzit de mascaţi: O probă a examenului, susţinută în premieră cu procurorii DNA de faţă (VIDEO)

Bacalaureat păzit de mascaţi: O probă a examenului, susţinută în premieră cu procurorii DNA de faţă (VIDEO)
28 Iun 2010   •   19:17

220 de mii de elevi au susţinut luni prima probă scrisă la BAC, la Limba şi Literatura Română. O probă care s-a dat, în premieră, cu procurorii DNA pe capul unor profesori, acuzaţi că au primit şpagă de la elevi. Cu sau fără şpagă, foarte mulţi elevi au încercat să copieze. Cei care au reuşit sunt negustori cinstiţi. În rest, 105 au fost eliminaţi din sală pentru diverse tentative de fraudă.

La liceul din Podu Turcului s-a dat BAC-ul cu mascaţii în poartă. 250 de elevi au fost blocaţi în clădire mai bine de 5 ore. Totul a pornit de la un elev care a spus că a dat şpagă 2.000 de lei comisiei de supraveghere de la BAC. Se pare că banii pe care scria "mită" ar fi fost găsiţi în şcoală. În timp ce mascaţii supravegheau examenul, procurorii DNA percheziţionau locuinţele profesorilor din conducerea liceului.

Sunt şi elevi pentru care examenul e o formalitate. La 18 ani, Sebastian îşi calculează calm viitorul: după BAC se va înscrie la facultate în Scoţia.

?Tot anul ăsta m-am pregătit şi azi am citit câteva comentarii. E uşor să iei 7 cel puţin şi mai departe trebuie să şi ştii ceva. În Scoţia li se oferă burse studenţilor din Europa. Şcoala e gratuită acolo, aici s-ar putea să fie cu plată?, a declarat Sebastian Croitoru.

Examenul de bacalaureat continuă marţi cu proba la limba maternă.

Observator

 

 

×
Subiecte în articol: mascati procurori DNA
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close