Antena 3 CNN Actualitate Bacalaureatul se ia toamna cu mita pentru copiat

Bacalaureatul se ia toamna cu mita pentru copiat

Bacalaureatul se ia toamna cu mita pentru copiat
21 Aug 2007   •   08:28

Sesiunea a doua a bacalaureatului continuă cu proba orală la limba şi literatura maternă, miercuri urmând să fie susţinută ultima probă orală, respectiv cea de limba şi literatura modernă. Între timp, unii candidaţi se pregătesc pentru probele scrise, dar nu învăţând.

?Dai un ban, dar ştii că face!? Aşa gândesc candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului. Reporterii Antena 1 au aflat cum se plasează banii din chetă pentru profesori şi care sunt semnele că aceştia vor închide ochii la copiat. Banii se bagă în ziarul sau revista celor doi profesori supraveghetori din sală.

Cei care au mai dat bacalaureatul ştiu cum se procedează. ?Dacă te întorci un pic şi ţipă, e clar că nu te lasă. Dacă te întorci, mai vorbeşti şi zic mai uşor, mai uşor! gata, ai scos cartea pe bancă şi copiezi!?

La a doua sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 40.000 de candidaţi. Mulţi au căzut la prima sesiune, însă sunt destui care dau a treia sau chiar a patra oară bacalaureatul. Din păcate, sunt destui cei care n-au avut nici de această dată timp de învăţat.

Rezultatele se vor afişa pe 31 august şi tot atunci se vor depune şi contestaţiile. Pe 3 septembrie, candidaţii vor afla rezultatele finale.

Observator

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close