Antena 3 CNN Actualitate Bacău. Un tânăr a rămas fără braţ, după ce a fost acroşat de tren

Bacău. Un tânăr a rămas fără braţ, după ce a fost acroşat de tren

Bacău. Un tânăr a rămas fără braţ, după ce a fost acroşat de tren
19 Ian 2011   •   20:04

Experienţă cumplită pentru un tânăr de 27 de ani din Bacău. Bărbatul a rămas fără braţul stâng după ce un tren l-a acroşat, marţi seară, şi i l-a smuls pur şi simplu din umăr. Tânărul a reuşit să meargă mai bine de 100 de metri, ţinându-şi braţul retezat cu cealaltă mână. Vă avertizăm, imaginile de mai jos sunt şocante.

“Am mers eu de unul singur, mi-am luat mâna şi am mers pe jos”, povesteşte victima. A încercat să traverseze calea ferată. Dar nu a mai mers până la barieră. Era întuneric şi ceaţă. Marfarul care venea dinspre Bucureşti avea viteză.

Braţul i-a fost smuls într-o secundă. Tânărul a simţit doar izbitura şi o durere cumplită. Când şi-a dat seama ce s-a întâmplat şi-a apucat braţul tăiat cu cealaltă mână şi a început să meargă. Ştia doar că trebuie să ajungă la spital. A încercat să oprească 2-3 maşini care au trecut pe lângă el, dar nimeni nu l-a observat.

 


A parcurs mai bine de 130 de metri, în şase minute. Abia apoi s-a prăbuşit. Un trecător l-a văzut şi a sunat la 112. Când au ajuns medicii tânărul era perfect conştient. Au făcut două minute până la spitalul din Bacău. Şi medicii şi pacientul ştiau că fiecare clipă este preţioasă.

În spitalul din Bacău nimeni nu făcuse însă vreodată o operaţie de reimplantare de braţ. Şi nici n-au vrut, se pare, să încerce. Medicul care era de gardă la domiciliu nu a răspuns la telefon. Colegii lui au sunat la spitalul din Iaşi, dar şi medicii de acolo au refuzat să-l primească pe tânăr. Aveau o singură echipă de specialişti şi o singură sală potrivită pentru o asemenea intervenţie, dar era ocupată cu o altă operaţie de cinci ore. Singura speranţă: Bucureştiul.

Ghinioanele însă au continuat. Avionul militar trimis după tânăr nu a putut ateriza în Bacău, din cauza ceţii. Pacientul a fost dus urgent cu o ambulanţă la Iaşi şi de acolo, la Bucureşti. Medicii spitalului Floreasca l-au băgat imediat în operaţie, dar era prea târziu. Nu i-au mai putut reimplanta braţul.

Tânărul este profesor de sport la şcoala numărul 1 din Focşani şi are un băieţel de doi ani. Până în noiembrie, bărbatul fusese în concediu de creştere a copilului.

×
Subiecte în articol: tren tanar Bacău
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close