Antena 3 CNN Actualitate Baia Mare. Un bărbat trebuie să returneze statului 6.000 de lei, pentru că i s-a calculat pensia greşit

Baia Mare. Un bărbat trebuie să returneze statului 6.000 de lei, pentru că i s-a calculat pensia greşit

Baia Mare. Un bărbat trebuie să returneze statului 6.000 de lei, pentru că i s-a calculat pensia greşit
Sursa foto: pensii
05 Feb 2009   •   10:20

Statul greşeşte, românul plăteşte. Un pensionar din Baia Mare s-a trezit peste noapte că are de înapoiat statului 6.000 de lei, din cauză că un funcţionar i-a calculat greşit pensia, în urmă cu 3 ani. Primele tranşe i-au fost deja oprite. Omul este revoltat şi spune că este momentul să plătească cine a greşit.
Bărbatul a aflat în luna ianuarie că este dator la stat. Mai mult, el a fost executat silit. Practic, omul trebuie să plătească pentru neatenţia unui funcţionar, iar cei de la Casa de pensii spun că nimeni nu îl mai poate găsi pe acesta. În 2005, atunci când s-a făcut recalcularea pensiilor la nivel naţional, multe case de pensii au făcut angajări pe perioadă determinată, de un an. Aşa că, cel mai probabil, vinovatul nu mai este în sistem.
În Anglia o întâmplare asemănătoare a avut o rezolvare diferită: guvernul şi-a cerut scuze şi le- lăsat oamenilor banii.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Maramureș executare silita
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close