Antena 3 CNN Actualitate Una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est va dispărea din România | Discuțiile au început deja

Una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est va dispărea din România | Discuțiile au început deja

Unul dintre cele mai mari grupuri bancare e pe cale să dispară din România.

Una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est va dispărea din România | Discuțiile au început deja
Sursa foto: Getty Images I manusapon kasosod
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2024   •   15:53

OTP BanK Nyrt este pe cale să-şi vândă subsidiara din România Băncii Transilvania. Tranzacția celui mai mare grup bancar din Ungaria ar urma să aibă loc în primul trimestru din 2024, iar un acord ar putea fi anunţat curând.

Directorii generali ai OTP și Banca Transilvania s-au întâlnit săptămâna trecută, însă discuțiile sunt în desfășurare de anul trecut, de când Banca Transilvania a rămas singurul ofertant în negocierile pentru achiziţionarea subsidiarei.

Citește și: Un român a rămas fără bani în cont, după ce a vrut să ajute un prieten fals, într-o nouă ţeapă pe Facebook şi Revolut

Până în acest moment, reprezentanţii OTP şi ai Băncii Transilvania nu au dorit să facă comentarii, potrivit Bloomberg.

După o serie de achiziții, OTP a devenit una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est.

Acum însă, OTP a decis să-şi vândă afacerea din România ca parte a strategiei de a renunţa la subsidiarele cu o cotă de piaţă mai redusă.

Până în prezent, este cel mai recent acord bancar aproape de realizare din România, pe fondul unui val de achiziţii, în condiţiile în care creditorii din Europa Occidentală caută să se extindă în regiune pentru a profita de creşterea economică relativ mai rapidă, într-o ţară care a reuşit să ocolească recesiunea.

 

 

×
Subiecte în articol: OTP banca romania
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close