Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate şi va putea fi urmărit penal

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate şi va putea fi urmărit penal

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii. În favoarea ridicării imunităţii fostului ministru au votat 202 deputaţi. S-au înregistrat 12 voturi împotrivă.

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate şi va putea fi urmărit penal
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    27 Oct 2020   •   12:49

Nicolae Bănicioiu, în prezent deputat PRO România, nu a fost prezent la şedinţa în care parlametarii PSD, PNL, PMP şi USR au votat la vedere, cei de la UDMR fiind singurii care au preferat să-şi ţină votul secret.

De la PRO România a votat un singur deputat.

Conform procurorilor DNA, Bănicioiu, care va putea fi urmărit penal după votul de marţi, s-ar face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut între anii 2012-2014, când acesta a fost ministru în guvernele conduse de Victor Ponta şi ar fi pretins şi primit de la doi oameni de afaceri suma de 4 milioane de lei.

În schimbul banilor, el trebuia să intervină, iniţial pe lângă ministrul Sănătăţii de la vremea respectivă, apoi, în mod direct, în perioada în care a deţinut el însuşi acest portofoliu, pentru numirea sau menținerea anumitor persoane în funcții de conducere la spitale din subordinea Ministerului.

Bănicioiu respinge "minciunile" DNA şi nu mai candidează

Comisia juridică a Camerei a aprobat, săptămâna trecută, cu 19 voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă", raportul de ridicare a imunităţii însă decizia trebuia să fie validată şi de plenul acestui for.

Prezent la şedinţa Comisiei, Bănicioiu a declarat că toate acuzaţiile la adresa sa sunt ''minciuni'' şi s-a pronunţat public pentru ridicarea propriei imunităţi, susţinând că "o clarificare cât mai rapidă a situației va fi în interesul tuturor."

După ce în spaţiul public au apărut acuzaţiile DNA la adresa sa, deputatul a anunţat că nu mai candidează pentru un nou mandat.

×
Subiecte în articol: Bănicioiu imunitate DNA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close