Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire șoc: Barajul Ciurel, pericol uriaș în cazul unui cutremur

Dezvăluire șoc: Barajul Ciurel, pericol uriaș în cazul unui cutremur

Senatorul Marius Marinescu a atras atenția asupra pericolului reprezentat de Lacul Morii, din cartierul bucureștean Crângași, în cazul unui cutremur.

Dezvăluire șoc: Barajul Ciurel, pericol uriaș în cazul unui cutremur
03 Iun 2020   •   19:58

"Din '77 până în '90, s-au consolidat 18.000 de clădiri. Acum, în aceşti 30 de ani, s-au consolidat doar 30 de clădiri. Avem o problemă! Şi aici aş implica alt aspect: cele peste 2000 de baraje să fie expertizate şi intervenit, dacă este cazul, pentru consolidare. Să nu uităm că avem Lacul Morii, care este în amonte de Bucureşti, în cartierul Crângasi, şi ar trebui expertizat fiindcă acumularea de apă imensă de acolo ar putea constitui un pericol în cazul unui cutremur foarte mare", a declarat Marius Marinescu pentru DCNews.

Construit pe suprafața unui cimitir

"Lacul Morii a fost terminat în 1986 şi are o acumulare de apă de circa 18 milioane de metri cubi şi o diferenţă de nivel de circa 19 metri. Este supranumit şi "Lacul morţii" pentru că acolo se sinucid mulţi bucureşteni şi se spune că este blestemat fiindcă a fost construit pe suprafaţa unui cimitir şi a unei biserici. Este vorba de cimitirul din Crângași, care a fost excavat în 1985 - nu au apucat să scoată morţii de acolo bucureştenii - şi a fost dărâmată şi biserica", a mai spus Marius Marinescu.

×
Subiecte în articol: Marius Marinescu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close