Antena 3 CNN Actualitate Bărbat atacat de urs la Breaza. Al doilea atac din județul Prahova, în numai 24 de ore

Bărbat atacat de urs la Breaza. Al doilea atac din județul Prahova, în numai 24 de ore

Un bărbat de 58 de ani a fost atacat de un urs, sâmbătă seara, în localitatea prahoveană Breaza. Este al doilea atac de acest gen produs în judeţ în ultimele 24 de ore.

Bărbat atacat de urs la Breaza. Al doilea atac din județul Prahova, în numai 24 de ore
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    25 Sep 2021   •   21:28

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, victima a suferit un traumatism cranio-facial cu plagă occipitală şi multiple plăgi faciale.

Bărbatul a fost preluat în stare de conştienţă, iar după ce a fost evaluat şi stabilizat, a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Bărbat sfâşiat de urs chiar în spatele casei, în Prahova. Câinii au sărit să-l apere: "Va rămâne mutilat pe tot restul vieţii"

Un bărbat a fost atacat de un urs, vineri, în Comarnic, cartierul Secaria. La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD. Victima are 45 de ani și a fost rănit grav.

Bărbatul a fost preluat de către echipajul medical după ce a fost găsit de un coleg într-un loc greu accesibil de pe strada cumpenelor.

Casa bărbatului se află într-o zonă de deal, împădurită, unde urşii coboară des în ultima perioadă. Acolo bărbatul a fost prins de sălbăticiunea care a atacat nemilos.

Victima le-a povestit cu ultimele puteri medicilor faptul că a fost înconjurat de câinii sai, care au alungat ursul, astfel a fost salvat de la moarte.

Rămâne mutilat pe viață

”Va supraviețui acestui atac, dar va rămâne mutilat pentru tot restul vieții” ne-a spus dr. Violeta Tănase, purt. De cuv. SJU Ploiești. Bărbatul atacat de urs are traumatism cranio-facial cu lipsa scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior, abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești.

ISU Prahova a emis și un mesaj RO-Alert prin care oamenii au fost avertizaţi să nu iasă afară din case.

Este cel de-al doilea caz de acest fel care se petrece în zona Comarnic în ultima lună. Pe 7 septembrie, un alt bărbat de 50 de ani a fost sfâşiat de un urs. Acesta a supravieţuit, dar s-a ales cu răni grave la faţă, mâini şi picioare şi a avut nevoie de multiple intervenţii chirurgicale.

×
Subiecte în articol: urs atacat Breaza prahova
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close