Antena 3 CNN Actualitate Un bărbat a ajuns la spital cu flexul înfipt în piept, la Botoșani

Un bărbat a ajuns la spital cu flexul înfipt în piept, la Botoșani

Un bărbat se zbate între viață și moarte după un accident desprins din filmele horror. Acesta a ajuns în comă la spital după ce lama unui flex i s-a înfipt aproape de gât, atingând vene importante.

Un bărbat a ajuns la spital cu flexul înfipt în piept, la Botoșani
Sursa foto: pixabay
de Cătălin Onofrei    |    09 Iun 2022   •   07:33

Nenorocirea a avut loc în gospodăria familiei, din localitatea Draxini. Bărbatul tăia o bucată de lemn cu ajutorul unei drujbe. La un moment dat, lanțul uneltei a atins un cui ascuns în bucata de lemn, iar aceasta a ricoșat, aproape să îl lovească în cap pe bărbat. Omul a lăsat drujba deoparte și a decis să se folosească de un flex cu pânză pentru lemn pentru a tăia bucata în care era înfipt cuiul. 

Între timp, soția, martoră la întreaga scenă, tocmai îl avertiza să abandoneze treaba, pentru a nu risca să se rănească mai tare. Din păcate, premoniţia ei macabră s-a adeverit câteva secunde mai târziu. Lama flexului a dat peste acelaşi cui, iar din el a ricoşat şi bărbatul şi-a scăpat flexul peste piept. Lama care se învârtea la câteva mii de rotaţii pe minut i-a pătruns acestuia în piept, oprindu-se în osul sternului. Bărbatul a căzut la pământ din cauza șocului, începând imediat să sângereze puternic. Speriată, femeia a sunat la 112 şi a cerut disperată ajutorul medicilor.

Bărbatul a fost transportat la spital cu tot cu unealtă

Un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns în scurt timp la fața locului.

"Am fost solicitaţi pentru un pacient de 52 de ani, care prezenta o plagă zdrobită cu flexul, latero-cervical stâng şi torace anterior, cu hemoragie masivă. A fost predat la Urgențe în stare gravă", a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

Din cauza stării extrem de grave, echipajul de la Ambulanţă a anunţat înainte prin staţie cazul la Urgențe, solicitând ca o echipă medicală să fie prezentă pentru a-l prelua imediat pe bărbat. 

Din cauza penetrării profunde a lamei flexului, cadrele medicale nu au scos unealta până nu au ajuns la Urgențe, existând riscul de producere a unei hemoragii masive în momentul în care aceasta ar fi fost scoasă din piept. 

Din cauza drumului prost până la Botoșani, ambulanța a fost nevoită să meargă extrem de încet, iar cadrele medicale au ţinut în permanență cât mai nemișcat flexul în pieptul bărbatului. 

Medic chemat de acasă

O echipă întreagă de medici şi asistenţi a aşteptat pacientul, cadrele medicale scoţând lama flexului, după care au încercat să stabilizeze pacientul. A fost chemat şi medicul specialist în chirurgie Orală şi Maxilo-Facială de acasă, pentru a intra în sala de operaţii de urgenţă. 

"Este vorba despre un pacient cu o stare generală extrem de gravă, secundară unui şoc hemoragic produs de o plagă tăiată flex la nivelul regiunii cervicale, cu lama flexului prezentă în plagă. S-au efectuat manevre de echilibrare volemică şi intubare orotraheală, pacientul aflându-se în comă profundă. Ulterior a fost dus în blocul operator", a precizat medicul primar de medicină de urgenţă Ramona Guraliuc, medicul şef al UPU-SMURD.

×
Subiecte în articol: flex
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close