Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a lipsit de la aniversarea nunţii regale de diamant. "O aştept pe a mea"

Băsescu a lipsit de la aniversarea nunţii regale de diamant. "O aştept pe a mea"

Băsescu a lipsit de la aniversarea nunţii regale de diamant. "O aştept pe a mea"
11 Iun 2008   •   15:59

Continuă seria evenimentelor dedicate aniversării a 60 de ani de căsnicie a familiei regale româneşti. Regele Mihai şi regina Ana, însoţiţi de invitaţii lor, se află miercuri la Castelul Peleş. Marţi seară, sute de invitaţi, personalităţi politice şi culturale, dar şi reprezentanţi ai caselor regale din Europa, au participat la un concert extraordinar, la Ateneul Român. Invitat a fost şi preşedintele Traian Băsescu, însă nu a fost prezent la niciun eveniment. „N-am avut în program nunta de diamant. O aştept pe a mea”, a replicat Băsescu, citat de Mediafax.

Printre invitaţii cuplului regal s-au numărat Regina Sofia a Spaniei, Regina Margareta şi Regele Simeon II al bulgarilor. Seara a fost încheiată cu un dineu la care au fost invitate aproximativ 200 de persoane. Regele şi Regina s-au cunoscut în Londra, în 1947, cu ocazia căsătoriei Principesei Elisabeta II a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh.

Regele Constantin al Greciei şi-a amintit că în urmă cu 60 de ani a fost paj la nunta celor doi suverani. „Aveam 8 ani atunci. Îmi aduc aminte că a fost un eveniment superb, iar regina arăta minunat. A avut loc la palatul din Atena şi a fost un eveniment minunat”, a povestit Regele.

La evenimentul de marţi seară au fost prezenţi şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, dar şi alţi oameni politici şi personalităţi culturale ale României.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close