Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a primit premiul: "Păsărică, pot să mă joc şi eu cu telefonul tău?"

Băsescu a primit premiul: "Păsărică, pot să mă joc şi eu cu telefonul tău?"

Băsescu a primit premiul: "Păsărică, pot să mă joc şi eu cu telefonul tău?"
06 Mai 2008   •   08:48

Repetenţii la capitolul libertate de exprimare au fost sancţionaţi luni cu premii de Agenţia de Monitorizare a Presei. Marele câştigător a fost chiar preşedintele Traian Băsescu. Acesta a fost "distins" cu premiul "Păsărică, pot să mă joc şi eu cu telefonul tău?", după incidentul de anul trecut cu un jurnalista Andreea Pană, când acesta a insultat-o pe ziaristă.

Incidentul pentru care preşedintele Traian Băsescu a primit premiul a avut loc pe 19 mai 2007, în ziua referendumului. Şeful statului i-a luat atunci telefonul jurnalistei Andreea Pană cu care aceasta îl filmase şi a numit-o "ţigancă împuţită".

Majoritatea jurnaliştilor dar şi a personalităţilor care au participat la evenimentul de luni seara au fost de acord asupra unui lucru: România mai are mult de lucru la capitolul libertatea presei?Faţă de anul trecut e mai rău, pentru că s-au modificat în rău nişte legi, că nu ştim unde este calomnia şi unde insulta.? a declarat Mircea Toma,preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei.



În ceea ce priveşte libertatea presei, România a căzut patru locuri - de pe 90, pe 94 - în clasamentul realizat de Freedom House pentru anul 2007.

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close