Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a refuzat să o numească pe Monica Şerbănescu şef la DNA

Băsescu a refuzat să o numească pe Monica Şerbănescu şef la DNA

Băsescu a refuzat să o numească pe Monica Şerbănescu şef la DNA
11 Noi 2008   •   13:14

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, luni, propunerea ministrului Justiţiei de a o numi pe Monica Şerbănescu în funcţia de procuror şef al DNA. Ministrul Cătălin Predoiu a refuzat să spună dacă are o nouă propunere pentru această funcţie, însă a precizat că procedura este una destul de complicată şi cel mai probabil responsaiblitatea de a numi pe cineva la şefia DNA va reveni viitorului ministru al Justiţiei. Întrebat dacă va face o nouă propunere, Predoiu a declarat că procedura nu este simplă şi că cele două săptămâni care au rămas din mandatul său ministerial sunt insuficiente.
Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a anunţat, în data de 11 august, că procuroarea Monica Şerbănescu va ocupa funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar Daniel Morar funcţia de Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA. Daniel Morar a refuzat ofertele ministrului Predoiu.
Pe 4 septembrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins cu patru voturi "împotrivă" şi trei "pentru", numirea în funcţia de procuror şef al DNA a Monicăi Şerbănescu.
Potrivit procedurii, după obţinerea avizului consultativ din partea CSM, propunerea ministrului Justiţiei privind numirea procurorului şef la DNA este trimisă preşedintelui, care dă soluţia decisivă.
Ministrul Cătălin Predoiu a înaintat, pe 15 septembrie, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce, cu o lună în urmă, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar pentru încă trei luni în funcţia de procuror şef al DNA.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu procuror DNA
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close