Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a retrocedat ilegal clădirea Ciclop, de pe Magheru

Băsescu a retrocedat ilegal clădirea Ciclop, de pe Magheru

Băsescu a retrocedat ilegal clădirea Ciclop, de pe Magheru
08 Iul 2008   •   09:24

Traian Băsescu a retrocedat ilegal imobilul Ciclop, de pe Bulevardul Magheru, pe vremea când era primar general al Capitalei, scrie Jurnalul Naţional. Ziariştii susţin că actualul şef al statului ar fi trecut peste o decizie judecătorească şi ar fi emis un act care trecea clădirea Ciclop în proprietatea unor presupuşi moştenitori ai industriaşului Dumitru Bragadiru.

Clădirea de pe Bulevardul Magheru, cunoscută sub numele de imobilul Ciclop, a fost revendicată în instanţă în 2001, de un grup de şase persoane, pretinşi moştenitori ai industriaşului Dumitru Bragadiru. Cei şase au pierdut procesul, pentru că nu au putut dovedi prin acte calitatea de moştenitori. Prin urmare, s-au adresat primarului general al Capitalei de atunci, Traian Băsescu. În doar o lună, acesta a emis o decizie, prin care a dispus retrocedarea imobilului.

Jurnalul Naţional scrie că Traian Băsescu le-a retrocedat celor şase presupuşi moştenitori cu mult peste ceea ce au solicitat, respectiv cei peste 860 de metri pătraţi de la parter, suprafaţă aflată în proprietatea SC Ambasador, nu în patrimoniul Primăriei Generale. Din acest motiv, Băsescu nu avea dreptul de a retroceda această suprafaţă, nici măcar unor eventuali moştenitori cu acte în regulă.

În urma plângerii depuse de SC Ambasador, primarul Traian Băsescu şi-a revizuit decizia iniţială şi a emis o nouă dispoziţie, prin care a recunoscut că spaţiul comercial şi terenul respectiv nu făceau obiectul restituirii. Decizia a fost atacată în instanţă chiar de aşa-zişii moştenitori, care au cerut să le fie retrocedată doar acea parte din imobil care se afla în patrimoniul primăriei.

Antena3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close