Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a venit în pelerinaj la Secu (VIDEO)

Băsescu a venit în pelerinaj la Secu (VIDEO)

Băsescu a venit în pelerinaj la Secu <font color=red>(VIDEO)</font>
29 Aug 2007   •   18:38

Preşedintele Traian Băsescu împreună cu soţia sa Maria Băsescu au ajuns miercuri dimineaţă la Mănăstirea Secu din judeţul Neamţ, pentru a asista la ceremonia de canonizare a Sfântului Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei. La finalul slujbei, Băsescu şi Tăriceanu au primit din partea IPS Daniel câte o icoană, după care preşedintele Traian Băsescu a coborât în mijlocul oamenilor şi a traversat curtea mănăstirii printre aceştia, strângându-le mâinile şi vorbind cu ei. Este obişnuit, pentru preşedinte, să nu rateze nici o ocazie de a face băi de mulţime. Şi, cum Biserica este instituţia care se bucură de cea mai mare încredere în preferinţele românilor, aceasta nu putea fi ocolită de Traian Băsescu.

În ultima vreme, preşedintele a făcut un adevărat tur al bisericilor. La Cluj, Traian Băsescu a participat la înscăunarea mitropolitului Bartolomeu. Un alt prilej pentru întâlnirea cu electoratul a fost slujba de canonizare a ierarhului Pahonie, desfăşurată, la Gledin, în judeţul Bistriţa Năsăud. Au urmat apoi vizitele la mănăstirile din Bucovina, făcute împreună cu soţia lui.

Apogeul discursului politic al lui Traian Băsescu în locaşurile de cult a fost la Sibiu, când şeful statului a participat la Liturghia specială, din prima zi de Rusalii. De faţă cu aproape 2 mii de credincioşi, Traian Băsescu a mers până într-acolo cu demagogia, încât a spus că, pe 19 mai, poporul român a exprimat însuşi voinţa lui Dumnezeu. Preşedintele se referea desigur la repunerea sa în funcţie după ce fusese demis de Parlament.

La slujba de la mânăstirea Secu au mai participat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, însoţit de miniştri, dar şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. Premierul şi şeful statului s-au ignorat însă pe toată durata ceremoniei şi n-au schimbat nici un cuvânt.

BĂSESCU ÎN PELERINAJ LA SECU

MĂNĂSTIREA SECU. CANONIZAREA MITROPOLITULUI VARLAAM

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close