Antena 3 CNN Actualitate Băsescu ar putea fi interogat în procesul cu Nicolăescu

Băsescu ar putea fi interogat în procesul cu Nicolăescu

Băsescu ar putea fi interogat în procesul cu Nicolăescu
30 Noi 2007   •   14:49
Preşedintele Traian Băsescu ar putea fi supus unui interogatoriu în procesul cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. La termenul de vineri, unul dintre avocaţii lui Eugen Nicolăescu a cerut instanţei ca şeful statului să fie supus acestei probe şi, în funcţie de răspunsurile preşedintelui, să se ia în calcul expertizarea sa psihiatrică. Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 va decide cu privire la această cerere, în procesul în care şeful statului îi cere daune ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, invocând "vătămarea dreptului la onoare şi reputaţie".

În replică, avocatul lui Traian Băsescu a susţinut că declaraţiile nu au fost politice şi că ministrul Sănătăţii nu beneficiază de imunitate în legătură cu aceste afirmaţii. Instanţa a respins această excepţie, rămânând în pronunţare pe solicitarea probei cu interogatoriul pentru preşedintele Băsescu.

În plângerea sa, Traian Băsescu face referire la o declaraţie a lui Nicolăescu de la Târgu Mureş, despre care apreciază că îi lezează demnitatea. Concret, Nicolăescu declara atunci că "preşedintele minte cum îi place să mintă de fiecare dată" şi că "Băsescu suferă de mai multe boli care intră în categoria bolilor psihice".

Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close