Antena 3 CNN Actualitate Băsescu critică pachetul de legi privind educaţia

Băsescu critică pachetul de legi privind educaţia

Băsescu critică pachetul de legi privind educaţia
17 Dec 2007   •   11:45

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur pachetul de legi privind educaţia. Şeful statului s-a referit atât la conţinutul legilor, dar s-a plâns şi de faptul că sunt scrise fără a respecta regulile gramaticii limbii române. Formularea acestor proiecte nu aduce un aer proaspăt, ?ai aceeaşi impresie dacă citeşti legea învăţământului din 1995?, a acuzat Băsescu. În plus, ?toate par scrise de aceeaşi mână?. Preşedintele le-a atras atenţia parlamentarilor că, la momentul votului pe aceste proiecte, ?e important să ţină seama de faptul că România este o ţară europeană. Nu putem face legi care să se schimbe o dată la patru ani?.

Un alt punct vulnerabil sesizat de şeful statului este relaţia dintre procesul educativ şi comunitatea. ?Ceea ce se spune despre relaţia cu comunitatea este foarte general. Comunitatea şi familiile ar fi trebuit consultate în legătură cu deciziile din educaţie?.

Noul pachet de legi ale educaţiei a intrat de luni în dezbatere publică. Până la jumătatea lunii ianuarie, societatea civilă va putea depune propuneri pentru completarea legilor, care vor intra apoi în dezbaterea Parlamentului. La prezentarea pachetului legislativ au fost prezenţi, pe lângă ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close