Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: De Ziua Marinei, vă urez la mulţi ani, putere şi curaj!

Băsescu: De Ziua Marinei, vă urez la mulţi ani, putere şi curaj!

Băsescu: De Ziua Marinei, vă urez la mulţi ani, putere şi curaj!
15 Aug 2008   •   09:42

În toate porturile din ţară se sărbătoreşte Ziua Marinei. Cea mai impresionantă desfaşurare de forţe are loc la Constanţa, unde a participat şi preşedintele Traian Băsescu. Acesta a urat marinarilor la mulţi ani, curaj şi putere. Şeful statului a susţinut un discurs în faţa marinarilor, amintindu-şi de perioada în care el însuşi comanda nave.

Băsescu le-a spus celor prezenţi că rolul marinei române va fi din ce în ce mai important, mai ales că Dunărea şi Marea Neagră se vor dezvolta din punct de vedere economic.

"Dunărea îşi va primi în perioada următoare drepturile pe care le are, de a se constitui într-o importantă arteră de transport pentru Europa. Va fi calea prin care Marea Nordului şi Marea Neagră vor fi legate şi vor comunica", a declarat preşedintele.

Spre seară, cerul din Constanţa va fi luminat de un spectaculos foc de artificii. La festivităţi participă şi preşedintele Traian Băsescu.

Manifestările de la Constanţa, prilejuite de Ziua Marinei au început la ora 10.00. Preşedintele a fost întâmpinate de garda de onoare şi muzica militară.

DISCURSUL PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU DE ZIUA MARINEI


Ziua Marinei a fost sărbătorită pentru prima dată la 15 august 1902.

Serbarea oficială a avut loc la Crucişătorul "Elisabeta" unde au fost prezenţi toţi ofiţerii Diviziei de Mare. An de an, a luat amploare. Până în 1947, când tradiţia a fost întreruptă, iar timp de cinci ani nu s-a sărbătorit decât Ziua Marinei Uniunii Sovietice.

Ulterior ziua marinarilor români a fost mutată în prima duminică a lunii august. Însă după revoluţia din 1989, s-a revenit la data de 15 august, pentru a marca Ziua Marinei Române.



Antena3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close