Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre Ţiriac: oamenii puternici pot mişca guverne imobile

Băsescu, despre Ţiriac: oamenii puternici pot mişca guverne imobile

Băsescu, despre Ţiriac: oamenii puternici pot mişca guverne imobile
28 Mai 2008   •   10:58

La Izvorani a fost deschis oficial Centrul Olimpic ?Sydney 2000?, ca un dar pe care statul român l-a făcut sportivilor pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Sydney. Prezent la evenimentul de deschidere, preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit omului de afaceri Ion Ţiriac şi preşedintelui COSR, Octavian Morariu, pentru sprijinul pe care l-a acordat acestui proiect. ?Îmi aduc aminte bătălia publică a lui Ion Ţiriac pentru a salva acest complex. Oamenii puternici pot mişca inclusiv guverne care par imobile, uneori?, a taxat scurt preşedintele.

În ceea ce priveşte participarea României la olimpiada de la Beijing, preşedintele a subliniat încă o dată că nu există niciun motiv pentru care sportivii noştri să-şi anuleze plecarea. ?Aşa cum am participat la toate olimpiadele de până acum, România va rămâne consecventă principiului că sportul de performanţă nu trebuie amestecat cu politica?.



De cealaltă parte, premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a rezumat să menţioneze că Guvernul a sprijinit acest proiect, susţinut de Ion Ţiriac şi Octavian Morariu. ?Cred că ei dau un exemplu extraordinar despre ce înseamnă viaţa de sportiv. După ce ai avut de câştigat de pe urma sportului, dai şi tu la rândul tău ceva înapoi?, a continuat Tăriceanu.

Complexul este amplasat la 33 de kilometri nord de Bucureşti, pe malul lacului Snagov. La deschidere au participat preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, dar şi Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close