Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Dezastrul de la Fukushima nu trebuie să ne facă să spunem NU energiei nucleare

Băsescu: Dezastrul de la Fukushima nu trebuie să ne facă să spunem NU energiei nucleare

Băsescu: Dezastrul de la Fukushima nu trebuie să ne facă să spunem NU energiei nucleare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Mar 2012   •   20:21

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat, miercuri, că ceea ce s-a întâmplat în martie 2011 cu centrala nucleară de la Fukushima din Japonia nu trebuie să determine ţara noastră să spună „nu“ energiei nucleare, informează Agerpres.

„Ce s-a întâmplat cu centrala nucleară de la Fukushima nu trebuie să ne facă să spunem Nu energiei nucleare. Semnalul tras de evenimentul centralei nucleare de la Fukushima este legat de responsabilitatea oamenilor politici, a oamenilor de ştiinţă de a face energia nucleară sigură, atunci când ea este pusă în slujba oamenilor“, a afirmat Băsescu, la ceremonia de comemorare a cutremurului din partea de est a Japoniei, din luna martie a anului trecut.
   
Preşedintele Traian Băsescu a participat miercuri, alături de soţia sa, Maria, la ceremonia de comemorare a victimelor cutremurului şi tsunami-ului, din luna martie a anului trecut. Ceremonia are loc la sediul Ambasadei Japoniei la Bucureşti.
   
În martie 2011, un cutremur a lovit partea de est a Japoniei, soldat cu 15.853 de morţi, 3.286 de dispăruţi, 71.124 de refugiaţi.
   
După producerea cutremurului, Japonia a primit sprijin din partea României şi a unui număr de peste 160 de ţări şi regiuni şi a peste 40 de organizaţii internaţionale.



×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close