Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Dialogul cu Rusia nu exclude voinţa statelor din regiune de a intra în NATO

Băsescu: Dialogul cu Rusia nu exclude voinţa statelor din regiune de a intra în NATO

Băsescu: Dialogul cu Rusia nu exclude voinţa statelor din regiune de a intra în NATO
01 Apr 2008   •   19:03

?Dialogul dintre Federaţia Rusă şi Alianţa Nord-Atlantică nu exclude voinţa liber exprimată de către statele din regiune pentru extinderea Alianţei?. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, care a deschis astfel lucrările Forumului Transatlantic. Şeful statului a vorbit în termeni duri despre ameninţările ridicate de Rusia în ceea ce priveşte noile tehnologii în domeniul rachetelor. ?Relaţia NATO - Rusia rămâne un element strategic al securităţii euroatlantice?, a conchis însă Băsescu.

BĂSESCU: ROMÂNIA SUSŢINE INTRAREA ÎN NATO A GEORGIEI ŞI UCRAINEI -

Şi situaţia Serbiei este în atenţia ţării noastre, la summitul NATO. ?Teritoriul sârb continuă să suporte nota de plată pentru erorile comise în numele lui. Trebuie să fim pregătiţi să oferim Serbiei perspective clare de întoarcere în sânul comunităţii europene şi nord-atlantice. Serbia este de o importanţă vitală pentru stabilitatea regiunii?, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte trupele din Afganistan, liderul de la Cotroceni a reiterat sprijinul pe care România îl acordă în această zonă. ?Succesul NATO în Afganistan este crucial pentru războiul împotriva terorismului şi pentru securitatea noastră?, a precizat el. În acest context, preşedintele a anunţat că România îşi va reconfirma angajamentul în Afganistan.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close