Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, huiduit la manifestările din Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor

Băsescu, huiduit la manifestările din Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor

Băsescu, huiduit la manifestările din Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor
Sursa foto: Foto: Antena 3
24 Ian 2011   •   10:09

Preşedintele Traian Băsescu a particiapt, luni dimineaţă, la manifestaţiile din Iaşi prilejuite de împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române. Prezenţa şefului statului a stârnit, însă, nemulţumirea mai multor oameni aflaţi în mulţime, majoritatea fiind pensionari militari. Aceştia l-au huiduit pe Băsescu şi au scandat "Demisia!".

Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare, în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături. Unii dintre participanţi au scadnat "Hoţii!". Huiduielile au continuat şi în timp ce se rostea rugăciunea Tatăl Nostru.

La un moment dat, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu un grup de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau  "Demisia!", după ce s-a consultat în prealabil cu şeful dispozitivului de securitate al SPP. Băsescu a stat de vorbă cu protestatarii câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scana amenajată în piaţă.

În tot acest timp, în mulţime se aflau şi liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, precum şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Băsescu, huiduit la Iaşi


Manifestările organizate la Iaşi au început în jurul orei 9:00, când pe scena amenajată în Piaţa Unirii a avut loc un concert susţinut de cântăreaţa de muzică populară Sofia Vicoveanca. În jurul orei 10:00, când şi-a făcut apariţia şi preşedintele Băsescu, peste o mie de oameni se aflau în Piaţa Uniri din Iaşi.

În programul manifestărilor organizate la Iaşi figurează discursuri ale oficialităţilor, un ceremonial religios, depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea gărzii de onoare, precum şi hora Unirii.

Totodată, Primăria şi Garnizoana Iaşi vor oferi aproximativ 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi participanţilor la manifestările din oraş, acţiunea urmând să aibă loc în centrul municipiului. În oraş vor fi împărţite 5.000 de steguleţe tricolore şi 2.500 de cocarde.

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, luni după-amiază, şi la manifestările organizate de Ziua Unirii la Focşani. La manifestările de la Focşani şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele PSD, Victor Ponta, care va fi însoţit de Ecaterina Andronescu, Ilie Sârbu, Dan Nica şi Dan Şova.

Manifestările dedicate aniversării a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfăşura în Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" începând cu ora 15.00.


Ştire în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: Iași Piata Unirii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close