Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, împotriva interzicerii sondajelor cu o lună înaintea alegerilor

Băsescu, împotriva interzicerii sondajelor cu o lună înaintea alegerilor

Băsescu, împotriva interzicerii sondajelor cu o lună înaintea alegerilor
06 Noi 2007   •   13:05

Preşedintele retrimite la Parlament trei proiecte de lege de care este nemulţumit. El a trimis înapoi în Parlament legea privind organizarea alegerilor europarlamentare. Traian Băsescu susţine că nu ar trebui să existe diferenţe între alegerile pentru Parlamentul României şi cele pentru Parlamentul European. În prezent legea prevede că difuzarea sondajelor în campanie este interzisă cu 30 de zile înainte de scrutin. Şeful statului propune ca această interdicţie să se aplice doar cu 48 de ore înainte de alegeri.

Preşedintele a trimis pentru reexaminare Legea referendumului adoptată cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede amânarea alegerilor dacă se convoacă referendum naţional în aceeaşi zi.

Băsescu a trimis spre reexaminare şi legea privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, pe motiv că este neconstituţională. Traian Băsescu cere ca activitatea Autorităţii pentru Reglementare în Comunicaţii să fie controlată de amberele camere ale Parlamentului, ori legea trimisă spre promulgare prevede ca Autoritatea să se afle sub controlul unic al Camerei Deputaţilor.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close