Antena 3 CNN Actualitate Băsescu îşi ascunde disperarea sub atacuri abjecte. Cătălin Câmpeanu: Tatăl meu este un om bolnav, certificatele medicale dovedesc acest lucru

Băsescu îşi ascunde disperarea sub atacuri abjecte. Cătălin Câmpeanu: Tatăl meu este un om bolnav, certificatele medicale dovedesc acest lucru

Băsescu îşi ascunde disperarea sub atacuri abjecte. Cătălin Câmpeanu: Tatăl meu este un om bolnav, certificatele medicale dovedesc acest lucru
de S.T.    |    19 Feb 2014   •   22:15

Oana Stancu, realizator al emisiunii "Exces de putere", a vorbit despre pensionarea soţului Marianei Câmpeanu, după ce preşedintele Traian Băsescu a făcut apel la ministrul Muncii să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Traian Băsescu cere DEMISIA ministrului Mariana Câmpeanu

"Cunosc în amănunt situaţia domnului Câmpeanu şi am înţepenit când am văzut că Traian Băsescu se dovedeşte şi de data aceasta a fi inuman(...). Ştiu de situaţia domnului Câmpeanu de ani de zile. Omul acesta un cercetător, un om extrem de respectat(...). În 2005, a fost pensionat NU ca să ciugulească de pe masă, că nu avea nevoie de asta, a fost pensionat pentru că avea o gaură în cap", a spus Oana Stancu.

Potrivit acesteia, soţul Marianei Câmpeanu are creierul extrem de afectat în urma unor multiple accidente vascular cerebrale.

"Acest om trăieşte o dramă, trece printr-o adevărată agonie", a punctat Oana Stancu.

Cătălin Câmpeanu, fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, miercuri seară, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea", că drama tatălui său nu ar trebui să fie sub nicio formă publică.

"Îmi este foarte greu să vorbesc. Pentru noi este ceva foarte dificil. Am ţinut acest lucru în familie. Drama tatălui meu nu ar trebui să fie sub nicio formă publică(...). Nu vreau să comentez, vreau să mă refer la starea tatălui meu. Este un om bolnav, certificatele medicale dovedesc acest lucru", a spus Cătălin Câmpeanu.

"Ce pot să vă spun este că trăind zi de zi alături de el, pentru noi a fost un sacrificiu enorm să încercăm să-i oferim aparenţa unei vieţi normale. Să încercăm să-l facem să creadă că trăieşte printre noi(...). Nimeni nu a venit să facă filme acum 2 ani când avea 55 de kilograme, când era să moară de 2 ori şi era la pat. Am făcut eforturi mari să-l aducem la linia de plutire", a mai spus Cătălin Câmpeanu.


Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu este acuzată că i-ar fi dat soţului pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în condiţii suspecte.

Potrivit Mediafax, în 2005, pe vremea când la conducere Casei de Pensii Ilfov se afla Mariana Câmpeanu, soţul acesteia ar fi primit pensie și indemnizaţie de însoţitor ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate. Asta deşi beneficiarul nu locuia în Ilfov, ci în Bucureşti, iar dosarul medical conţine o serie de nereguli.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

"Dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu are handicap sever (...) să-şi prezinte demisia", a spus Băsescu, referindu-se la Mariana Câmpeanu.


Urmăreşte AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close