Antena 3 CNN Actualitate Băsescu l-a eliberat din funcţie pe unul dintre şefii DNA

Băsescu l-a eliberat din funcţie pe unul dintre şefii DNA

Băsescu l-a eliberat din funcţie pe unul dintre şefii DNA
27 Dec 2007   •   17:28

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi decretul de eliberare din funcţie a adjunctului Secţiei de combatere a corupţiei din DNA, Camelia Sutiman. O formalitate, potrivit unor surse judiciare, care susţin că Sutiman ar fi cerut transferul din vară la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru a deveni inspector la Secţia de procurori a Direcţiei Inspecţiei Judiciare. Un transfer despre care s-a mai vorbit şi în vară, când numele procuroarei a fost citat de ziarul ?Ziua? într-un articol despre tranzacţiile făcute în anul 2000 de Traian Băsescu şi de omul de afaceri Costel Căşuneanu. Camelia Sutiman era acuzată de jurnaliştii de la ?Ziua? că a ignorat un dosar care l-ar fi putut incrimina pe şeful statului.

La acea vreme, ?Ziua? lega numele procuroarei de anumite tranzacţii făcute de Traian Băsescu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, prin intermediul mandatarului Nicolae Petricilă. Cei doi au cumpărat două terenuri , pe Aleea Privighetorilor din Bucureşti, în apropierea Academiei de Poliţie ?Alexandru Ioan Cuza?. Jurnaliştii susţineau că afaceristul Căşuneanu plătea şi terenul lui Traian Băsescu, în semn de mulţumire pentru contractele de construcţii şi reabilitare de drumuri pe bani publici obţinute, în vremea când Băsescu era primar.

Toate aceste informaţii apar în nota întocmită de Oficiul pentru spălarea banilor, care a cerut, în octombrie 2004, o analiză a acestori tranzacţii suspecte dintre Costel Căşuneanu şi Traian Băsescu. Concluziile anchetei au făcut obiectul unui dosar. În mod normal, acesta ar fi trebuit să ajungă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar a fost îngropat, afirma ziarul ?Ziua?.

Şi la Direcţia Naţională Anticorupţie a existat o sesizare privind tranzacţia dintre Băsescu şi Căşuneanu. Camelia Sutiman, care era şefă a Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, a fost acuzată de ziarul ?Ziua? că a ignorat acest dosar în mod intenţionat, imediat după ce Traian Băsescu a devenit preşedinte. Ca urmare, dosarul a fost clasat.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close