Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, la bilanţul Apărării: Situaţia economică va determina mulţi tineri să aleagă o carieră militară

Băsescu, la bilanţul Apărării: Situaţia economică va determina mulţi tineri să aleagă o carieră militară

Băsescu, la bilanţul Apărării: Situaţia economică va determina mulţi tineri să aleagă o carieră militară
Sursa foto: Traian Basescu
24 Mar 2009   •   14:58

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, a prezentat, marţi, bilanţul activităţii desfăşurate de Minister în anul 2008.

În cadrul discursului, susţinut în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, Mihai Stănişoară a punctat câteva dintre problemele cu care se confruntă sectorul apărării.

Potrivit ministrului, "nivelul capacităţii operaţionale s-a diminuat în ultima perioadă". "Sunt foarte mulţi piloţi români care sunt nevoiţi să îşi depăşească norma de ore de zbor", a anunţat acesta, adăugând că, în 2008, România a pus la dispoziţia alianţei NATO 10.853 de militari.

În plus, susţine Stănişoară, există un deficit de resurse de 1,37 miliarde de euro.

Ministrul Apărării a vorbit şi despre fondurile alocate Ministerului pe care îl conduce. "Bugetul Ministerului Apărării pe 2008 a fost în final de 1,5% din PIB", a declarat Stănişoară.

Ministrul Apărării Naţionale a precizat, totodată, că numărul militarilor care au cerut, anul trecut, trecerea în rezervă se ridică la 3.615.

După prezentarea făcută de Mihai Stănişoară, preşedintele Traian Băsescu a susţinut, de asemenea, un discurs în care a vorbit despre calităţile şi obiectivele armatei.

Discursul lui Traian Băsescu s-a axat mai ales în jurul promovării unor programe de atragere a tinerilor în domeniul militar. Potrivit preşedintelui, acesta este un moment bun pentru selectarea militarilor.

"Situaţia economică va determina mulţi tineri să se îndrepte spre o carieră de militar profesionist", a declarat şeful statului.

În viziunea lui Traian Băsescu, cea mai mare valoare a armatei o reprezintă calitatea umană.

Preşedintele României a făcut totodată câteva precizări legate de misiunile armatei. Acesta a declarat că principala misiune este cea din Afganistan. Cât priveşte misiunea din Irak, şeful statului susţine că aceasta a început să dea roade şi că Irakul se îndreaptă spre o perioadă de linişte care va conduce cât de curând la încheierea misiunii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close