Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Legislaţia trebuie să fie la fel de flexibilă ca inventivitatea infractorilor

Băsescu: Legislaţia trebuie să fie la fel de flexibilă ca inventivitatea infractorilor

Băsescu: Legislaţia trebuie să fie la fel de flexibilă ca inventivitatea infractorilor
18 Iul 2008   •   10:48

Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia că organizaţiile criminale sunt din ce în ce mai inventive şi uşor adaptabile şi că, în acest caz, şi legislaţia română trebuie să dea dovadă de flexibilitate. Afirmaţia a fost făcută cu ocazia Conferinţei Naţionale ?Un pas înainte în procesul de integrare a României în Uniunea Europeană?. Tema conferinţei a fost armonizarea deplină a legislaţiei de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului la standardele europene.

De asemenea, şeful statului a amintit că lupta împotriva crimei organizate este una complexă, ce implică munca mai multor instituţii. ?O cooperare instituţională este singura soluţie pentru a fi eficienţi în lupta împotriva reţelelor de crimă organizată şi în depistarea fenomenului de spălare a banilor de către indivizi şi firme?, a precizat preşedintele.

"Niciun stat nu poate lupta singur împotriva spălării banilor?, a mai spus şeful statului. ?Din acest punct de vedere, România este un partener bun. Cooperarea cu Europolul, Interpolul, cu instituţii omoloage din alte ţări, au făcut ca România să devină tot mai inteligentă în combaterea fenomenului de crimă organizată?, a adăugat Traian Băsescu.

O altă modalitate prin care se poate lupta împotriva spălării banilor ar fi, potrivit preşedintelui, specializarea judecătorilor şi procurorilor. ?Un judecător nespecializat va decide foarte greu într-un dosar care vizează un act de spălare de bani?, a declarat preşedintelui.



Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close