Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Marea Neagră, regiune vitală pentru diversificarea surselor de energie

Băsescu: Marea Neagră, regiune vitală pentru diversificarea surselor de energie

Băsescu: Marea Neagră, regiune vitală pentru diversificarea surselor de energie
14 Mai 2008   •   10:58

?România a fost şi va continua să fie un promotor al ideii de securitate energetică?, a declarat, miercuri, preşedintele Traian Băsescu, în cadrul conferinţei Wilton Park cu tema ?securitate energetică în Uniunea Europeană: interdependenţe de mediu şi contextul Mării Negre?.

În opinia şefului statului, securitatea energetică este un factor extrem de important pe plan mondial şi fără ea este greu să adopţi politici de mediu coerente sau substanţiale. ?România va sprijini statele membre ale Uniunii Europene pentru a ajunge la un acord politic pe pachetul energie, schimbări climatice?, a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat că România va susţine obiectivele Uniunii Europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Totodată, ?România şi-a propus o ţintă de 24% în folosirea energiei regenerabile?, a mai spus preşedintele României, adăugând că este important să se încurajeze prin bonusuri fiscale folosirea energiei regenerabile.

TRAIAN BĂSESCU VORBIND DESPRE SECURITATEA ENERGETICĂ
Preşedintele României a mai spus că securitatea energetică europeană depinde de modul în care UE se implică în zona Mării Negre şi dincolo de aceasta, în Marea Caspică. ?Este o regiune vitală pentru diversificarea surselor de energie. În viziunea României, gazoductul Nabucco este o prioritate a politicii de securitate europene. Susţinem construirea la Constanţa a unui terminal de gaz lichefiat care poate aduce o contribuţie importantă la securitatea energetică a Mării Negre?, a afirmat Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cine sunt cei trei români luaţi de viitură în Italia
x close