Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Marea şi Dunărea au fost punţile către lume (VIDEO)

Băsescu: Marea şi Dunărea au fost punţile către lume (VIDEO)

Băsescu: Marea şi Dunărea au fost punţile către lume <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Aug 2007   •   13:54

Preşedintele Traian Băsescu a participat la festivităţile care au avut loc de Ziua Marinei în portul Constanţa. La împlinirea a 105 ani de când se sărbătoreşte Ziua Marinei, o sărbătoare a oraşelor port şi a românilor, Traian Băsescu a binecuvântat Marea Neagră şi Dunărea care ?au fost ferestrele noastre, punţile care ne-au legat şi de Apus şi de Răsărit şi izvoare de securitate?. Marea Neagră şi Dunărea ne-au apărat întotdeauna de cei care au râvnit la teritoriul României, a spus preşedintele Băsescu. ?Cu siguranţă marea şi Dunărea şi-au luat mereu ofranda oamenilor. Ziua Marinei ne face să ne gândim cu respect la marinarii flotei militare şi comerciale care au plătit cu viaţa dorinţa de a-şi face datoria,? a mai spus şeful statului.

Marea Neagră are destinul să devină o zonă în care oamenii pot trăi alături indiferent de cultură, naţie sau religie, crede Băsescu. Şeful statului a declarat că Marea Neagră este o zonă de securitate atât pentru România cât şi pentru UE şi NATO. Misiunile forţelor navale româneşti au devenit tot mai complicate, iar România a devenit un partener de nădeje pentru cele două organizaţii, în opinia preşedintelui.

Traian Băsescu a declarat că îi invidiază pe marinarii de la bordul flotelor civile, deoarece acestea au acum dotări excelente. În final preşedintele a urat ?La Mulţi Ani? tuturor marinarilor şi tuturor celor care îşi serbează onomastica.

TRAIAN BĂSESCU SOSIND LA ZIUA MARINEI
DISCURSUL PREŞEDINTELUI BĂSESCU
ZIUA MARINEI. RIDICAREA MARELUI PAVOAZ
SLABĂ ORGANIZARE LA ZIUA MARINEI

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close