Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: meditaţiile - o modalitate de a învăţa privat în şcolile de stat

Băsescu: meditaţiile - o modalitate de a învăţa privat în şcolile de stat

Băsescu: meditaţiile - o modalitate de a învăţa privat în şcolile de stat
13 Sep 2007   •   15:55

Preşedintele Traian Băsescu susţine o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în legătură cu întrunirea Comisiei prezidenţiale pentru educaţie. ?Problema educaţiei nu este una pe care o abordăm pentru că este la modă. Educaţia şi cercetarea au devenit priorităţi majore ale UE, ca singură soluţie pentru a asigura progresul statelor membre. În aceste condiţii, România nu poate rămâne în afara unei strategii de modernizare a sistemului de educaţie şi cercetare?, a declarat şeful statului. Traian Băsescu şi-a exprimat regretul meditaţiile încă mai există şi reprezintă ?una dintre modalităţile de a învăţa privat în şcolile de stat?.

Şeful statului s-a declarat dezamăgit de faptul că singura insituţie care nu a răspuns invitaţiei de astăzi de la Cotroceni a fost Ministerul Educaţiei. Una dintre concluziile discuţiilor a fost necesitatea elaborării de metodologii, de proceduri, de reguli pentru a se ajunge la competenţe pe care elevii trebuie să le primească pe fiecare stadiu al procesului educaţional.

Şcolile nu sunt pregătite pentru 15 septembrie din cauza Ministerului
O problemă importantă dezbătută intens în ultimele săptămâni este cea a pregătirii şcolilor pentru începutul anului şcolar. ?Am un element de surpriză: în 2006, în vară, s-a suplimentat bugetul Ministerului Educaţiei cu aproape un miliard de euro destinat reparaţiei şcolilor. În 2006, deşi banii au fost alocaţi foarte târziu, s-a reuşit cheltuirea în proporţie de 98% a acestora, printr-o alocare directă către primării şi cu o procedură care să favorizeze asta?.

Anul acesta, în condiţiile în care banii au fost alocaţi de la începutul anului, doar 20% din sumă s-a cheltuit. S-a schimbat acum însă şi procedura şi drumul banilor. ?Vă atenţionez că această campanie dusă împotriva primarilor care nu au cheltuit banii este falsă. Fondul problemei nu stă în dezinteresul primarilor de a cheltui bani, deşi sunt şi primari care nu se ocupă corect de acest lucru, ci în modul cum au fost alocaţi banii şi prin metodologia de cheltuire a lor, care a fost trimisă de Minister.

BĂSESCU: INCOMPETENTUL VOSGANIAN A TĂIAT DOUĂ AVIOANE DE LA TAROM

BĂSESCU: CNCD SĂ SE SESIZEZE ÎN CAZUL BANCURILOR CU OLTENI, MOLDOVENI, ARDELENI

TRAIAN BĂSESCU O NOUĂ REMARCĂ DISCRIMINATORIE

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close