Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, noilor judecători CC: Sunt convins că veţi face ca deasupra voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia (VIDEO)

Băsescu, noilor judecători CC: Sunt convins că veţi face ca deasupra voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia (VIDEO)

Băsescu, noilor judecători CC: Sunt convins că veţi face ca deasupra voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia (VIDEO)
15 Iun 2010   •   20:07

Iulia Antoanella Motoc şi Mircea Ştefan Minea, cei doi candidaţi aleşi de deputaţi şi senatori pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională, au depus, marţi, jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu. În scurtul discurs susţinut cu această ocazie, şeful statului le-a spus celor doi că, împreună cu Petre Lăzăroiu, formează  o nouă garnitură de judecători neangajaţi politic. totodată, preşedintele şi-a exprimat convingerea că noii judecători vor avea grijă ca deasupra proiectelor de legi şi a voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia.

"Alături de domnul judecător Lăzăroiu, care a fost desemnat din partea Preşedintelui României, formaţi o garnitură de noi judecători, neangajaţi politic, care nu au istorie în partidele din care provin", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului le-a urat succes judecătorilor în mandatul de nouă ani la Curtea Constituţională, precizând că va fi "un mandat lung şi extrem de important".

"Am convingerea că alături de ceilalţi judecători ai Curţii Consituţionale veţi face ca deasupra proiectelor de legi şi a voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia ţării", a mai spus Băsescu.



Antena3.ro


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close