Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: nu trebuie să trăieşti mult pentru a intra în istoria ţării tale

Băsescu: nu trebuie să trăieşti mult pentru a intra în istoria ţării tale

Băsescu: nu trebuie să trăieşti mult pentru a intra în istoria ţării tale
06 Dec 2007   •   14:32

Trei preşedinţi, un patriarh şi mai mulţi politicieni au îndurat ploaia şi frigul, într-o piaţetă bucureşteană, ca să ia parte la dezvelirea statuii lui Nicolae Bălcescu. Mai bine de o ora, asistenţa, formată din din câţiva zeci de angajaţi ai Primăriei sectorului doi, a fost ochi şi urechi la evocarea personalităţii fostlui lider paşoptist. Totul a fost pregătit în cele mai mici detalii. De la ceremonialul militar până la cel religios. Bustul lui Nicolae Bălcescu, amplasat în Parcul Izvotul Rece, a stârnit interesul celor mai înalţi oameni în stat. Preşedintele Băsescu nu s-a lăsat aşteptat. S-a aşezat răbdător pentru ceremonie, avându-i alături pe Patriarhul Daniel. Dar şi pe fostul preşedinte Emil Constantinescu. Iar anunţul crainicei i-a adus aminte, brusc, că trebuie să-l felicite, de ziua numelui, pe preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu.

Ion Iliescu a întârziat la festivităţi, dar şi-a găsit rapid un loc. A pierdut însă momentul cheie - inaugurarea statuii. Concluzia manifestării i-a aparţinut însă lui Traian Băsescu. ?Viaţa lui Nicolae Bălcescu ne arată că nu trebuie să trăieşti foarte mult pentru a intra în istoria ţării tale?, a spus acesta.

Mai bine de o oră jumătate, câţiva zeci de oameni au stat în ploaie pentru a fi de faţă la evenimentul municipalităţii. Bustul lui Nicolae Bălcescu este opera sculptorului Mircea Spătaru. Lucrarea este din bronz şi a fost creată în anii 80.

TREI PREŞEDINŢI ŞI-UN PATRIARH LA STATUIA LUI NICOLAE BĂLCESCU:  

Antena 3

×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close