Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Păcat că magistraţii nu au făcut cadou României încetarea monitorizării UE

Băsescu: Păcat că magistraţii nu au făcut cadou României încetarea monitorizării UE

Băsescu: Păcat că magistraţii nu au făcut cadou României încetarea monitorizării UE
06 Iul 2008   •   22:22

Ziua Justiţiei a adus din nou în discuţie problemele sensibile pe care le au magistraţii. Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a vorbit despre importanţa adoptării codurilor de procedură penală şi civilă. S-a discutat din nou despre reforma justiţiei, dar şi despre salarizarea magistraţilor.

Preşedintele Băsescu a fost şi el prezent la eveniment, la Mamaia. Nu au lipsit criticile lansate de şeful statului, care a avut un mesaj dur către magistraţi. ?Nu aş vrea să vă spun că, de ziua dumneavoastră, puteaţi să ne faceţi nouă, celor 22 milioane de români, un cadou foarte frumos, anume încetarea monitorizării UE. Acesta era termenul de monitorizare la care noi, la semnarea Tratatului de aderare de la Luxemburg, ne-am angajat că vom remedia deficienţele din Justiţie într-un an şi jumătate, aşa cum a fost convenit între Guvernul României şi autorităţile de la Bruxelles?', a afirmat Traian Băsescu.



?Justiţia nu este a dumneavoastră, iar eu nu pe dumneavoastră vă reprezint ca şi putere. Eu îi reprezint pe români în faţa dumneavoastră şi am dreptul şi obligaţia să fiu exigent atunci când, prin neîmplinire, România şi toţi românii vor suferi în continuare un proces umilitor de monitorizare?, a adăugat Băsescu, chemând procurorii şi judecătorii la un parteneriat pentru pervenirea aplicării clauzei de salvgardare şi ?scoaterea României din Europa justiţiei?.

În replică, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lidia Bărbulescu, şi-a exprimat regretul pentru faptul că preşedintele Traian Băsescu a părăsit sala de conferinţe, în care se sărbătorea oficial Ziua Justiţiei, imediat după ce şi-a încheiat discursul de 10 minute. ?Regretăm faptul că preşedintele României a părăsit sala în mod intempestiv. Cu toate acestea, onoraţi colegi, Justiţia îşi va face în continuare datoria?, a anunţat Lidia Bărbulescu, citată de Rompres.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close