Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Probe DNA arată că Hayssam a plecat din România printre oi

Băsescu: Probe DNA arată că Hayssam a plecat din România printre oi

Băsescu: Probe DNA arată că Hayssam a plecat din România printre oi
07 Mar 2008   •   16:04

Preşedintele Traian Băsescu susţine că există probe ADN care arată că Omar Hayssam a plecat din România ?printre oi?. Băsescu mai spune că, după ce a părăsit ţara, sirianul a menţinut ?contacte? cu politicieni români. Declaraţiile au fost făcute la Radio România Actualităţi. Înainte de această apariţie, la bilanţul Parchetului general, preşedintele a dat vina pe presă că ar fi încercat să decredibilizeze activitatea procurorilor care anchetau dosarul sirianului.

?Aţi observat cât de mediatizat a fost faptul că un terorist condamnat definitiv şi irevocabil a plecat ca un boier cu avionul? Când el a plecat, de fapt, târându-se printre oi?, a declarat şeful statului.

Preşedintele a vorbit despre Hayssam numindu-l ?acest bolnav care acum este sănătos tun?, precizând că a fost operat de cancer în spitalul închisorii Jilava, de medicul Mircea Beuran, ?marele chirurg, care şi în penitenciar te face bine de cancer?.

Traian Băsescu a fost implicat direct de presă în cazul Omar Haysam. S-a vorbit despre faptul că preşedintele ar fi personajul misterios, denumit '?profesorul? de către Omar Haysam, într-o discuţie telefonică din 2006 dintre Hayssam şi procurorul de caz, Ciprian Nastasiu. Sirianul spunea atunci că se bazează pe sprijinul ?profesorului? şi dădea de înţeles că acesta ar fi un personaj foarte influent.

Imediat după ce Băsescu ceruse demisiile şefilor SRI, SIE şi a fostei unităţi doi şi un sfert, Hayssam îi spunea lui Nastasiu: ?Pe scena politică vrea să o folosească. Dar, părerea mea, cum a procedat profesorul foarte bine, că a sărit la gâtul lor chiar dacă şi-a sacrificat nişte oameni pe care, în afară de şeful dumneavoastră, meritau ei?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close