Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: românii comit mai multe infracţiuni în Italia decât rromii

Băsescu: românii comit mai multe infracţiuni în Italia decât rromii

Băsescu: românii comit mai multe infracţiuni în Italia decât rromii
14 Noi 2007   •   19:48
Preşedintele Traian Băsescu susţine că autorităţile italiene sunt într-o etapă de curăţenie, de a elimina infracţionalitatea. Acest lucru se întâmplă sub presiunea opiniei publice, a spus şeful statului într-o emisiune la Realitatea TV. Criza din Italia, nu este o problemă externă ci este o gravă situaţie socială, în opinia lui Traian Băsescu. ?Roma nu este Mecca înţelepciunii în problema imigraţiei?, a susţinut Băsescu într-un atac dur asupra guvernului italian.

România trebuie să sesizeze Comisia Europeană pentru a preveni abuzurile în privinţa expulzărilor, a declarat acesta. Problema minorităţilor rromilor e problema tuturor statelor membre UE. Sunt mai mulţi români decât rromi care au comis infracţiuni pe teritoriul Italiei, a mai spus şeful statului.

Traian Băsescu l-a atacat pe ministrul Cioroianu spunând că declaraţiile sale afectează imaginea României. ?Imaginea proastă a României este cauzată şi de miniştrii care vor să cumpere terenuri în deşert pentru infractori sau care apar la televizor luând plicuri, precum şi de Guvernul care stă în funcţie deşi are doar 20% susţinere? a spus acesta.

Statul nu va accepta abuzurile asupra cetăţenilor români, în cazul Mailat nimeni nu a demonstrat că el este criminal, a declarat Traian Băsescu. Până în prezent 9 români au fost ucişi în Italia. "Când un italian a comis o crimă teribilă în ţara noastră drepturile sale au fost respectate, acelaşi lucru îl aşteptăm din partea autorităţilor de la Roma", a precizat Traian Băsescu.

?Ce s-a întâmplat la Roma e doar începutul. Vom avea de înfruntat un val mediatic foarte greu în toată Europa?, crede şeful statului.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close