Antena 3 CNN Actualitate Băsescu şi Nicolaescu se dau în judecată

Băsescu şi Nicolaescu se dau în judecată

Băsescu şi Nicolaescu se dau în judecată
07 Sep 2007   •   09:19

Vineri a avut loc primul termen în procesul intentat de şeful statului, ministrului Sănătăţii. Procesul a fost amânat pentru 12 octombrie. Traian Băsescu l-a acuzat de calomnie pe Eugen Nicolăescu, pentru o declaraţie făcută în luna iunie, la Târgu Mureş. Ministrul spunea atunci că preşedintele ar suferi de mai multe boli psihice. Băsescu îi cere acum daune morale de 50.000 de lei. Eugen Nicolăescu a catalogat acţiunea şeful statului drept un "gest penibil".

Şeful statului mai doreşte ca instanţa să-l oblige pe Nicolaescu să plăteasca publicarea hotărârii judecătoreşti în două numere consecutive a două cotidiene, iar caracterele folosite să fie aceleaşi care sunt folosite la publicarea articolelor cu declaraţiile ministrului sănătăţii.

După ce a aflat de demersul preşedintelui, ministrul Nicolaescu a apreciat că şeful statului pierde timpul prin tribunale în loc să vadă de treburile ţării. Ministrul Sănătăţii a decis, vineri, să-l dea la rândul lui în judecată pe preşedintele Băsescu. Acesta va cere daune morale simbolice de 1 leu.

BĂSESCU ŞI NICOLAESCU ÎN INSTANŢĂ

Antena 3

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close