Antena 3 CNN Actualitate Băsescu şi Tăriceanu vor juca Hora Unirii la Iaşi

Băsescu şi Tăriceanu vor juca Hora Unirii la Iaşi

Băsescu şi Tăriceanu vor juca Hora Unirii la Iaşi
22 Ian 2008   •   12:35

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu-Tăriceanu se vor afla, pe 24 Ianuarie, la Iaşi, pentru a juca Hora Unirii alături de cetăţenii care vor serba 149 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor. Potrivit autorităţilor locale, de Ziua Unirii Principatelor şi-au anunţat prezenţa la Iaşi şeful statului, primul-ministru, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

"Aceştia vor participa la manifestările organizate în Piaţa Unirii, care vor începe la ora 11,00", a declarat prefectul Nicuşor Păduraru. Alături de premierul Tăriceanu, la Iaşi vor sosi mai mulţi membri ai Guvernului, printre aceştia aflându-se Varujan Vosganian, Paul Păcuraru, Cristian Adomniţei, Adrian Iorgulescu.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii ieşene, la manifestări vor fi prezenţi şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu, liderul PSD, Mircea Geoană, precum şi oficialităţi de la Chişinău. Manifestările oficiale dedicate Unirii Principatelor vor debuta, marţi, cu un spectacol folcloric organizat în unul dintre cartierele municipiului Iaşi.

Pe 24 Ianuarie, în Piaţa Unirii se va desfăşura o paradă militară, urmată de un ceremonial religios şi depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Momentul va fi însoţit de cel în timpul căruia politicieni şi oameni de cultură se vor alătura mulţimii pentru a juca Hora Unirii, aşa cum s-a procedat şi cu 149 de ani în urmă.

După aceasta, ieşenii vor avea prilejul de a urmări un spectacol folcloric. În cursul după-amiezii de joi, municipalitatea va organiza un alt spectacol, în Piaţa Palatului Culturii, unde tinerii vor putea urmări concerte şi focuri de artificii.

Tot în cursul zilei de joi, reprezentanţii municipalităţilor din Iaşi şi Chişinău vor semna un act de înfrăţire a celor două oraşe.

Rompres

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close