Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: sistemul universitar este corupt

Băsescu: sistemul universitar este corupt

Băsescu: sistemul universitar este corupt
01 Oct 2007   •   18:27

Studenţii au început anul universitar 2007-2008. Noul an debutează cu aceleaşi probleme, lipsa locurilor de cazare, dotări insuficiente şi bani puţini pentru profesori. Ca de fiecare dată, politicienii profită de eveniment, pentru că cei mai mulţi participă la festivităţile de deschidere. Preşedintele Traian Băsescu a criticat, luni, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi sistemul de învăţământ superior din România, despre care a spus că în mare parte este corupt. El a spus că multe diplome de licenţă se iau cu bani, iar studenţii şi profesorii plagiază lucrările de diplomă. ?Din nefericire, şcoala românească suferă din pricina lipsei de verticalitate, solidaritate şi corectitudine. Plagiatul practicat de profesori şi de studenţi, cumpărarea diplomelor de licenţă, mita pentru promovarea examenelor sunt practici care caracterizează, din nefericire, o parte din învăţământul universitar românesc?, a spus şeful statului.

Preşedintele a cerut universităţilor să se transforme într-un vector de promovare a valorilor sociale şi le-a cerut profesorilor să pregătească studenţii astfel încât după finalizarea studiilor să nu fie nevoiţi să plece la muncă în străinătate.

Băsescu a primit, un premiu special, constând într-un rucsac cu rechizite.

Şi premierul Călin Popescu Tăriceanu şi-a petrecut dimineaţa printre studenţii de la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Premierul Tăriceanu a asigurat studenţii că începând cu 2005, Guvernul a alocta din ce în ce mai mulţi bani educaţiei. Învăţământul românesc trebuie să ţină pasul cu provocările secolului în care ne aflăm.

La rândul său, liderul PSD Mircea Geoană a luat parte la festivitatea de deschidere a anului universitar, la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu".

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a deschis anul universitar la Iaşi, la Universitatea Tehnică ?Gheorghe Asachi?. De asemenea el va vizita campusul universitar ?Tudor Vladimirescu?.

TĂRICEANU A PROMIS STUDENŢILOR BANI PENTRU BURSE ŞI DOTĂRI
BĂSESCU: SISTEMUL UNIVERSITAR ESTE CORUPT

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close