Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Ţuluş rămâne în funcţie, Chiuariu trebuie să plece

Băsescu: Ţuluş rămâne în funcţie, Chiuariu trebuie să plece

Băsescu: Ţuluş rămâne în funcţie, Chiuariu trebuie să plece
29 Oct 2007   •   13:35

Preşedintele Traian Băsescu i-a dat un răspuns dur ministrului Justiţiei, care i-a cerut ieri revocarea din funcţie a procurorului Doru Ţuluş. Erorile depistate la DNA nu sunt în măsură să ducă la schimbarea din funcţie a procurorului Doru Ţuluş. Acesta a fost răspunsul Consiliului Suprem al Magistraturii şi, în consecinţă, ?nu voi da curs cerererii lui Chiuariu?. ?Cred că cel care ar trebui să plece este domnul ministru Tudor Chiuariu?, a atacat Băsescu. Mai mult, preşedintele a calificat activitatea ministrului Justiţiei drept ?o pavăză în sprijinul infractorilor?. ?Iniţiativa lui Chiuariu mi-a creat o profundă neîncredere în domnia sa. Rezultatul emiterii ordonanţei de urgenţă a fost că s-au blocat toate anchetele în ceea ce priveşte foşti sau actuali miniştri?, a adăugat Băsescu.

Şeful statului l-a acuzat pe ministrul Tudor Chiuariu că acţionează la comanda celor care l-au numit în Guvern şi, prin modificările aduse Legii privind răspunderea ministerială, ministrul a blocat anchetele care vizau infracţiuni comise de foşti şi actuali miniştri. De cealaltă parte, Chiuariu consideră că atacul politic lansat de şeful statului nu va duce la credibilizarea luptei anticorupţie.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a trimis la Cotroceni ieri cererea de revocare a procurorului Doru Ţuluş, cu toate că avizul dat de Consiliul Superior al Magistraturii a fost împotriva revocării. Asta după ce, totuşi, Consiliul Superior al Magistraturii adoptase raportul inspecţiei care a constatat nereguli şi abuzuri în secţia de la DNA condusă de procurorul Ţuluş.

Ministrul îl acuză pe Ţuluş de incompetenţă şi abuz în serviciu, reproşându-i politizarea excesivă a secţiei pe care o conduce.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ cererea, imediat după ce aceiaşi membri ai CSM adoptaseră un raport în care activitatea secţiei a ll-a a DNA era criticată dur.

Doru Florin Ţuluş a devenit procuror-şef la Secţia a II-a din cadrul DNA la propunerea fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, care a schimbat întreaga conducere a DNA.

BĂSESCU: NU VOI DA CURS CERERII LUI CHIUARIU -

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close