Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Voi fi printre cei care merg la vot duminică

Băsescu: Voi fi printre cei care merg la vot duminică

Băsescu: Voi fi printre cei care merg la vot duminică
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Iul 2012   •   20:57

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, la postul public de televiziune, că va merge la vot la referendumul din 29 iulie şi a îndemnat cetăţenii să procedeze aşa cum consideră.

"Eu nu sunt cu sufletul împăcat pe această decizie a PDL-ului (cu privire la boicotul referendumului - n.r.). Fiecare să procedeze aşa cum consideră. Îmi e clar că nu mai pot câştiga la referendum. Eu aş fi fost mulţumit şi cu un 35 - 40 la sută. (...) Cine vrea să mergă la vot, să meargă. Cine nu, nu. Dar am constatat că PDL are motive să spună că nu putem controla securitatea referendumului", a declarat Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai spus că nu face românilor niciun îndemn legat de referendum, iar "fiecare să procedeze conform conştiinţei".

Întrebat dacă se va prezenta la urne, duminică, pe 29 iulie, Băsescu a răspuns că va fi printre cei care merg la vot.

În ultimele zile, Traian Băsescu a dat mai multe declaraţii contradictorii în care susţinea fie că "este posibil să nu se prezinte la referendum", îndemnându-i pe PDL-işti să-l boicoteze şi să nu-şi trimită reprezentanţi în secţiile de votare, fie că nu a căzut la un acord cu liderii PDL în privinţa boicotului şi că el va merge la vot.

"Opţiunea mea e să le cer românilor să vină la vot pe 29 iulie", spunea Traian Băsescu pe 18 iulie.

După nici o săptămână, preşedintele suspendat anunţa că "există riscul să cer PDL să nu fie prezent în secţiile de votare", spunea Băsescu pe 23 iulie.



Băsescu a vorbit şi despre momentul suspendării sale din funcţia de preşedinte al României, moment pe care l-a comparat cu o EXECUŢIE, afirmând că nu l-a luat prin surprindere. Cu toate acestea, Traian Băsescu le reproşează liderilor USL că nu au aşteptat până după alegeriile parlamentare cu acest demers.

În Şedinţa Colegiului Director a PDL s-a decis, marţi, boicotarea referendumului din 29 iulie. PDL a decis totodată să nu îşi retragă reprezentanţii din secţiile de votare.



×
Subiecte în articol: vot referendum
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close