Antena 3 CNN Actualitate Bătaie la penitenciar: Un deţinut de 19 ani a fost grav rănit. Poliţia anchetează cazul

Bătaie la penitenciar: Un deţinut de 19 ani a fost grav rănit. Poliţia anchetează cazul

Bătaie la penitenciar: Un deţinut de 19 ani a fost grav rănit. Poliţia anchetează cazul
02 Sep 2008   •   15:44

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au început, marţi, o anchetă, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs bătaia de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, transmite Mediafax. În urma bătăii, un deţinut de 19 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Penitenciar Rahova. Daniel Vişan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, spune că deţinutul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis, a ieşit din starea de comă în care intrase după loviturile primite. Starea lui este, în prezent, stabilă.

"Am început o anchetă, am luat declaraţii persoanelor implicate în această agresiune şi martorilor care au asistat la agresiune, acum aşteptăm ca deţinutul, care a ieşit din starea de comă, să-şi revină şi să fie audiat, pentru a avea şi declaraţia lui care este foarte importantă. Victima se numeşte Leontin Păun, are 19 ani şi a fost încarcerat după ce a fost condamnat la nouă ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Urmează ca în funcţie de declaraţiile tuturor părţilor implicate în acest conflict şi de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie pacientul să dispunem încadrarea juridică a faptelor şi să stabilim vinovăţiile", a declarat Daniel Vişan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, agenţiei Mediafax.

Un deţinut la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi din judeţul Argeş a fost internat, marţi, la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce a fost bătut de mai mulţi deţinuti. Incidentul a avut loc în perimetrul în care deţinuţii sunt scoşi la plimbare şi au loc activităţi sportive.

Potrivit comisarului Denisa Necula, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Colibaşi, victima a fost lovită cu pumnii şi picioarele de patru deţinuţi cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale la Spitalul Penitenciar Colibaşi, urmând să fie transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.

"A fost un conflict spontan care a avut loc luni seară, izbucnit între cinci persoane private de libertate care îşi desfăşurau programul planificat în zona de plimbare şi activităţi sportive. În urma conflictului, persoana agresată a fost tratată succesiv la Spitalul Penitenciar Colibaşi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, apoi a fost transportată la Spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde a fost stabilizată, iar acum se află la Spitalul Penitenciar Rahova. Pot să vă confirm că în acest moment persoana agresată este în stare stabilă", a declarat, marţi, comisar Denisa Necula, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Colibaşi, pentru Mediafax. Coducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Colibaşi a început o anchetă internă pentru a stabili cauzele de la care a pornit conflictul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc de la 1 iulie. Cât vor plăti șoferii
x close