Antena 3 CNN Actualitate Baza militară de la Kogălniceanu se modernizează în aşteptarea americanilor

Baza militară de la Kogălniceanu se modernizează în aşteptarea americanilor

Baza militară de la Kogălniceanu se modernizează în aşteptarea americanilor
15 Aug 2007   •   22:14

Baza militară de la Kogălniceanu are o nouă imagine. Dormitoare, săli de antrenament şi de forţă, cantine noi şi mulţi americani. Construcţia primului loc de campare a forţelor americane ce vor staţiona în România este aproape gata, cu doar câteva zile înainte de declanşarea celui mai amplu antrenament americano-român. Locul de campare al celor 1.500 de militari români şi americani care participă la exerciţiul ?Proof of Principle? a răsărit peste noapte. Ocupă acum aproape două treimi din suprafata unităţii militare. Internet, sală de forţă sau terenuri de baschet, o popotă în care găseşti mâncare pentru toate gusturile, au fost şi ele amenajate la Kogălniceanu.

Cei 250 de militari români prezenţi la exerciţiu vor avea acelaşi tratament. Venirea americanilor i-a bucurat pe localnici. 500 dintre ei lucrează deja pentru armata SUA.

Efectele pe care o bază militară le poate avea asupra unei zone se văd însă în bazele vechi, precum cea de la Trapani, din Italia. Pentru oamenii de afaceri care locuiesc în Vestul Siciliei, în apropiere de Trapani, această bază militară e o adevărată mană cerească. Şi asta pentru că foarte multe dintre serviciile de aici sunt externalizate adică tot ce înseamnă hrană sau întreţinere.

Pentru serviciile din baza de la Trapani se cheltuie în fiecare an, peste 8 milioane de dolari. Fericiţi sunt mai ales hotelierii, care au profit şi iarna. Foarte mulţi militari americani vin aici după perioadele petrecute în zonă în misiune şi se reîntorc cu familiile, în vacanţă. Investiţiile programate la Kogălniceanu până în 2008 se ridică la 70 de milioane de dolari.

Observator

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close