Bebeluş resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava

de Alin Tarnovschi    |    Paul Ciurari    |    31 Ian 2021   •   16:41
Bebeluş resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava Arhivă

Un bebeluş a fost resuscitat chiar în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava. Copilul a fost readus la viaţă, însă starea sa este foarte gravă.

În vârstă de şase săptămâni, bebeluşul a fost dus, astăzi, de părinţi, naşi şi familie la biserica "Constantin şi Elena" din Suceava pentru a fi botezat. Oamenii au făcut toate pregătirile, iar preotul a început slujba.

În momentul în care bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum era tradiţia, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a aspirat foarte multă apă.

Potrivit unor surse din cadrul Bisericii, copilul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă, iar probeleme au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.

Familia s-a speriat în momentul în care copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă. Speriaţi, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. La sosirea medicilor, bebeluşul era în stop cardio-respirator, astfel că medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze.

Bebeluş resuscitat în biserică, după botez, în Suceava

După câteva minute de manevre de resuscitare, medicii au reuşit să facă inima copilului să bată din nou, notează obiectivdesuceava.ro.

Micuţul a fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, acolo unde a fost internat pe Secţia de Terapie Intensivă.

În ciuda faptului că a fost readus la viaţă, medicii spun că minutele în care a fost în stop cardio-respirator şi în acelaşi timp creierul a fost privat de oxigen ar putea lăsa urme grave, în cazul în care bebeluşul va supravieţui. Următoarele ore sunt critice.

Surse: Bebeluşul de şase săptămâni înecat la botez a murit

Bebeluşul în vârstă de şase săptămâni care a făcut stop cardio-respirator, după ce a fost scufundat în cristelniţă la botez, a murit, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Părinţii acuză preotul că nu ar fi ţinut cont că micuţul plângea în acele momente şi l-a băgat de trei ori în apă. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close