Antena 3 CNN Actualitate Becali a mers la DNA, ca să nu îl ridice procurorii ca pe Piţurcă: Nici nu am dat mâna cu ei

Becali a mers la DNA, ca să nu îl ridice procurorii ca pe Piţurcă: Nici nu am dat mâna cu ei

Becali a mers la DNA, ca să nu îl ridice procurorii ca pe Piţurcă: Nici nu am dat mâna cu ei
21 Oct 2008   •   00:00

Poliţiştii de frontieră din toate punctele de trecere vor fi instruiţi cu privire la aplicarea corectă a procedurilor de lucru, în urma incidentului în care a fost implicat, săptămâna trecută, selecţionerul echipei naţionale. Poliţistul care i-a reţinut paşaportul lui Piţurcă a fost sancţionat.
Totuşi, finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a fost luni la DNA, de bună voie, pentru a nu păţi ca Victor Piţurcă, care a fost ridicat de procurori la aeroport. "Am venit să termin că după aia mă luau înainte de meciul cu Lyon. Veneau după mine şi mă ţineau 2-3 ore ca să arate ei că au colţi", a declarat Becali.
Finanţatorul Stelei, care a stat doar cinci minute la DNA, a afirmat că a semnat un proces-verbal din care să reiasă că nu va da declaraţii pe parcursul urmăririi penale, adăugând că aşteaptă trimiterea dosarului "Valiza" în instanţă.. "Nu mai am treabă cu ei, ne vedem în instanţă. Nici măcar nu am vrut să dau mâna cu ei", a spus Becali, citat de Newsin.
În opinia lui Becali, dosarul Valiza a fost construit în mod eronat încă de la început. Potrivit acestuia, cât timp nu există actul în sine de dare sau luare de mită, nu poate exista "nici fals, nici uz de fals, nici valiză, nici bani, nici nimic".
Pe 7 mai, DNA a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali. Aceştia ar fi urmat să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu CFR, iar Steaua ar fi devenit campioană. Ulterior, DNA a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, Anton Doboş şi o cunoştinţă a acestuia sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali DNA audieri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close