Antena 3 CNN Actualitate Becali, la DNA. Finanţatorul Stelei, audiat în dosarul schimburilor de terenuri

Becali, la DNA. Finanţatorul Stelei, audiat în dosarul schimburilor de terenuri

Becali, la DNA. Finanţatorul Stelei, audiat în dosarul schimburilor de terenuri
24 Mar 2008   •   10:50

Gigi Becali a fost audiat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind schimburile de terenuri pe care le-a făcut cu Ministerul Apărării Naţionale (Map). Finanţatorul Stelei a ieşit supărat de la întâlnirea cu procurorii DNA pentru că l-au ţinut mult. Becali a justificat reţinerea ca fiind o consecinţă a "alegerilor care vin". Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, a fost citat de procurorii anticorupţie în acelaşi dosar. Audierea a avut loc după ce conducerea DNA a cerut Comisiei speciale de la Cotroceni avizul pentru declanşarea urmăririi penale împotriva fostului demnitar.

Potrivit dosarului, Gigi Becali şi reprezentanţii Ministerului Apărării (MAp) au semnat un proces-verbal prin care perfectau schimbul a două suprafeţe de teren.

Gigi Becali a primit de la minister un teren de 20,9 hectare în Băneasa-Pipera, dând la schimb unul de 21,5 hectare, în satul Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov.

Cu toate că terenurile sunt aproximativ egale ca suprafaţă, raportul oficial Map susţine că acestea ar putea avea valori diferite. În Băneasa, un metru pătrat de teren se vindea cu 20-25 de dolari, în timp ce la Ştefăneşti, aceeaşi suprafaţă esteevaluată la 6-7 dolari.

În acelaşi dosar, este audiat, ca martor, şi Gheorghe Dinu, fostul preşedinte al FC Rapid.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close