Berceanu: Nu vom inaugura niciun kilometru de autostradă în 2010

19 Apr 2010   •   11:43
Berceanu: Nu vom inaugura niciun kilometru de autostradă în 2010 berceanu

Niciun kilometru de autostradă în 2010. Este declaraţia Ministrului Transporturilor şi concluzia la care au ajuns autorităţile după eşecul contractului cu consorţiul Vinci-Aktor care a renunţat la construirea sectorului Comarnic-Braşov. Motivul- nu sunt bani, spune Ministrul.

?Eu am spus ce am fi putut să facem dacă am fi avut banii necesari. Anul acesta, puteam să facem 102 km de autostradă. Dacă ne-ar fi dat cineva toţi banii din lume nu puteam să facem 150 km. De la 102 în jos facem atâţia kilometri de autostradă câţi bani am primit de la Parlament? a declarat Berceanu, pentru Gândul.

Fondurile de care dispune Ministerul Transporturilor în prezent ar permite construirea sectorului Bucureşti-Ploieşti, însă nici acesta nu va fi terminat, în ciuda faptului că, potrivit ministrului, distanţa de la centura Bucureştiului până la Ploieşti ar fi putut fi terminată într-un an.

?Aproape toată distanţa de la centura Bucureştiului până la Ploieşti puteam s-o dăm gata în acest an dacă de la începutul anului se hotăra acest lucru? a spus Berceanu.

Ministru crede că problema principală, aceea a subfinanţării, ar putea fi rezolvată pe două căi. Una este reducerea cheltuielilor pentru sectorul bugetar, care în prezent se situază undeva în jurul cifrei de 9%, iar alta este renegocierea acordului cu FMI pentru a creşte deficitul bugetar, iar diferenţa de bani să fie folosită pentru proiecte de infrastructură.

Antena3.ro

Parteneri
x close