Antena 3 CNN Actualitate Berceanu: Nu vom inaugura niciun kilometru de autostradă în 2010

Berceanu: Nu vom inaugura niciun kilometru de autostradă în 2010

Berceanu: Nu vom inaugura niciun kilometru de autostradă în 2010
Sursa foto: berceanu
19 Apr 2010   •   11:43

Niciun kilometru de autostradă în 2010. Este declaraţia Ministrului Transporturilor şi concluzia la care au ajuns autorităţile după eşecul contractului cu consorţiul Vinci-Aktor care a renunţat la construirea sectorului Comarnic-Braşov. Motivul- nu sunt bani, spune Ministrul.

?Eu am spus ce am fi putut să facem dacă am fi avut banii necesari. Anul acesta, puteam să facem 102 km de autostradă. Dacă ne-ar fi dat cineva toţi banii din lume nu puteam să facem 150 km. De la 102 în jos facem atâţia kilometri de autostradă câţi bani am primit de la Parlament? a declarat Berceanu, pentru Gândul.

Fondurile de care dispune Ministerul Transporturilor în prezent ar permite construirea sectorului Bucureşti-Ploieşti, însă nici acesta nu va fi terminat, în ciuda faptului că, potrivit ministrului, distanţa de la centura Bucureştiului până la Ploieşti ar fi putut fi terminată într-un an.

?Aproape toată distanţa de la centura Bucureştiului până la Ploieşti puteam s-o dăm gata în acest an dacă de la începutul anului se hotăra acest lucru? a spus Berceanu.

Ministru crede că problema principală, aceea a subfinanţării, ar putea fi rezolvată pe două căi. Una este reducerea cheltuielilor pentru sectorul bugetar, care în prezent se situază undeva în jurul cifrei de 9%, iar alta este renegocierea acordului cu FMI pentru a creşte deficitul bugetar, iar diferenţa de bani să fie folosită pentru proiecte de infrastructură.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Berceanu autostrada FMI deficit
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close