Antena 3 CNN Actualitate Revoluţie la Bihor: Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean. Mulţi dintre ei “tăiau frunze la câini” 

Revoluţie la Bihor: Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean. Mulţi dintre ei “tăiau frunze la câini” 

La o săptămână de la preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan a anunţat reorganizarea din temelii a instituţiei. De la 1 decembrie vor fi concediaţi 86 de angajaţi, iar în CJ vor mai lucra doar 88.

Revoluţie la Bihor: Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean. Mulţi dintre ei “tăiau frunze la câini” 
de Dana Musceleanu    |    28 Oct 2020   •   10:00

Noul preşedinte a afirmat că mulţi angajaţi nu aveau "obiectul muncii", dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene insignifiante.

Marţi, în prima sa conferinţă de presă susţinută în această funcţie, Bolojan a afirmat că "suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia" şi "să depolitizăm activitatea CJ", scrie ebihoreanul.ro.

Din 174 de angajaţi rămân 88

Concret, Bolojan a spus că în prima şedinţă a CJ după alegerile din 27 septembrie, care va avea loc joia aceasta, va supune votului reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei.
Asta înseamnă "reducerea personalului de la 174 de posturi (n.r. – efectiv ocupate din cele 195 existente în organigramă), aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi". 

Bolojan a spus jurnaliştilor că a făcut o analiză "cantitativă" a muncii personalului CJ şi "am constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate", prima fiind faptul că "în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată", iar o alta că "sunt structuri întregi fără obiect de activitate", dând ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, în condiţiile în care "de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări".

Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi. Pe de altă parte, Bolojan a spus că a identificat şi "direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma".

Noul preşedinte al CJ a devenit primul care a făcut publice cheltuielile de salarizare a personalului instituţiei, arătând că lunar acestea se ridică la 270.000 euro, în condiţiile în care multe persoane plătite de CJ efectiv nu aveau "obiectul muncii".

Noua organigramă

Noua organigramă ce urmează să fie votată joi, prevede o reducere drastică faţă de cea instituită sub conducerea lui Pasztor Sandor în 2018, şi care conţinea 195 posturi, dintre care 174 sunt în prezent ocupate.

Cabinetul preşedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi la doar 3, iar cele ale vicepreşedinţilor de la câte 2 posturi la câte unul singur. Unele Direcţii urmează să dispară, devenind servicii sau simple compartimente (un exemplu fiind cel al Direcţiei Patrimoniu). Direcţia Generală Economică se reduce de la 56 la 27 de angajaţi, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16, Direcţia Tehnică de la 37 la 20.

Unele Servicii devin simple birouri sau chiar compartimente, cu mai puţin angajaţi, fiind cazul structurilor Contabilitate, Achiziţii, Juridic, iar Biroul de Presă şi Imagine va dispărea şi el.

Noul preşedinte al CJ a precizat că pe locurile eliberate prin concedieri "nu va fi adusă altă clientelă politică", "nu vom înlocui politrucii altora cu politrucii noştri". Totodată, Bolojan a precizat că începând de săptămâna viitoare, selectarea persoanelor care vor rămâne angajate în cadrul CJ se va face prin testare. 

×
Subiecte în articol: Bihor Ilie Bolojan PNL
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close