Antena 3 CNN Actualitate Bilanţul inundaţiilor: patru oameni au murit şi unul este dat dispărut. Vezi situaţia în prezent

Bilanţul inundaţiilor: patru oameni au murit şi unul este dat dispărut. Vezi situaţia în prezent

Bilanţul inundaţiilor: patru oameni au murit şi unul este dat dispărut. Vezi situaţia în prezent
28 Iul 2008   •   16:48

Conform unui bilanţ oficial prezentat de secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Victor Paul Dobre, patru oameni au murit şi unul este dat dispărut în urma inundaţiilor ce au afectat nordul României. Numărul localităţilor evacuate a ajuns la 138, în timp ce numărul persoanelor evacuate este în scădere şi se situează în jurul cifrei de 7.300 de persoane.

82 de locuinţe au fost complet distruse de viituri, iar alte 1450 au fost afectate. Totodată, peste 5.500 de gospodării şi tot atâtea fântâni au fost afectate.

Luni la prânz, primul vârf de viitură s-a aflat pe râul Siret în zona staţiei Drăgeşti (judeţul Bacău), iar al doilea vârf de viitură, pe râul Siret, preluat din zona localităţii Lespezi, s-a aflat în zona Răchiteni-Nicolae Bălcescu (judeţul Neamţ). La Lespezi, s-a înregistrat un debit maxim de 1855 mc/s (duminică, 27.07, ora 16.00), fiind un vârf istoric de viitură înregistrat odată la 100 de ani.

În judeţul Bacău în comuna Stănceşti, satul Schineni, echipele Administraţiei Naţionale ?Apele Române" au supraînălţat digul pe o lungime de 1 km cu hidrobaraje şi saci. De asemenea, în comuna Letea Veche, satul Holt, s-au astupat infiltraţiile apărute prin dig, care s-a consolidat şi se supraînălţat cu 2-3 randuri de saci. În comuna Tamaş, satul Furnicari, s-au realizat diguri locale şi echipele de la ISU au evacuat preventiv populaţia.

În judeţul Suceava, echipele Administraţiei Naţionale ?Apele Române" lucrează la supraînălţarea şi consolidarea digului la Gura Humorului de pe râul Moldova, iar o formaţie de intervenţie a ANAR acţionează la Horodnic pentru curăţarea deversorului. În Dolhasca, pe râul Somuzul Mare, cu sprijin IJSU, se realizează un dig local din saci cu nisip. În zona comunei Sadova, se consolidează digul pe râul Moldova.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close