Antena 3 CNN Actualitate Bilanțul SRI pe 2016. Eduard Hellvig: Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări

Bilanțul SRI pe 2016. Eduard Hellvig: Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări

Bilanțul SRI pe 2016. Eduard Hellvig: Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări
Sursa foto: Foto: FACEBOOK/ SRI - Serviciul Român de Informații
de S.T.    |    29 Mar 2017   •   14:10

SRI și-a prezentat miercuri, 29 martie, bilanţul pe anul trecut.

Bilanțul nostru este o radiografie precisă a unui an greu, bogat în provocări, dar pe care România l-a trecut cu bine. Strategia a fost de a ține departe de granițele țării orice amenințare la adresa securității naționale”, a spus directorul SRI, Eduard Hellvig, miercuri, la bilanțul SRI.

Potrivit lui Hellvig, „au fost instituite aproximativ 6000 de măsuri de nepermitere și interzicere de intrare în România”.

„Au fost realizate sute de activități de cooperare internațională(...). Acest lucru pune SRI într-o poziție importantă la nivel internațional”, a mai spus directorul SRI.

„Dorința mea este ca în 2017, SRI să își găsească locul în stat(...). Este important pentru întreaga societate ca SRI să se limiteze în limitele constituționale. Vom lucra pentru un model mai transparent. Vom fi un partener onest al tuturor instituțiilor pentru a da un exemplu de profesionalism”, a declarat Helling.

Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări”, a precizat directorul SRI.

Klaus Iohannis: „Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată”

Este primul bilanţ, după 10 ani, fără generalul Florian Coldea.

În ultimul an au avut loc schimbari majore, SRI a fost scos de CCR din dosarele DNA, s-a rupt Binomul, au fost denunţate protocoalele SRI cu Parchetul General, iar generalul Coldea a fost înlocuit cu un prim-adjunct care nu are legături cu lumea procurorilor. 

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close