Antena 3 CNN Actualitate Biletul Ogică-OTV naşte controverse

Biletul Ogică-OTV naşte controverse

Biletul Ogică-OTV naşte controverse
22 Aug 2007   •   06:11

Dan Diaconescu şi Stelian Ogică au dat, luni seara, startul unui experiment fără precedent: "Operaţiunea ŤMarele biletť". Ideea a născut în ultimele două zile controverse aprinse. În timp ce matematicienii susţin că biletul are şanse minime de câştig, oamenii stau la coadă pentru de depune banii. Ziarele de azi nu ocolesc nici ele subiectul. Adevărul scrie că ?în nici patru ore, echipa "Diaconescu-Lazarus-Dorel-Ogică" a reuşit să strângă peste 30.000 de euro de la peste 170 de împătimiţi "lotomani". Alţi 250 de jucători, care au stat la coadă, au primit bonuri de ordine pentru a fi înscrişi, în seara următoare, pe "lista lui Ogică". Isteria acestora nu a ţinut cont sub nicio formă de avertismentul matematicienilor care spun că şansele de câştig sunt totuşi infime. La ora fixată, 23.30, echipa de şoc, formată din Dan Diaconescu şi Luis Lazarus, pe de o parte, şi Stelian Ogică împreună cu Tudorel Constrantin, alias "Dorel", pe de altă parte, a explicat, punct cu punct, în ce constă planul "marelui bilet" la Loto 6/49: cât şi cum poate juca fiecare, respectiv minimum 100 de euro, echivalentul unei acţiuni, şi maximum 1.500 de euro, echivalentul a 15 acţiuni?.

Tot cei de la Adevărul dedică şi un editorial fenomenului, prin ?vocea? redactorului şef, Laurenţiu Ciocăzanu. Editorialistul compară ideea OTV-iştilor cu celebrul Caritas şi scrie ?nu tu competenţi care să zică, bre, nea Dane, bre nea Stelică, cin? vă dă băi frate voie să faceţi chetă? Nu tu curioşi care să afle ce le oferă Loteria OTV "acţionarilor" la marele bilet dacă iese necâştigător. "Dacă pierdem, asta este", i-a liniştit bila lui Ogică pe naivii cotizanţi. Nici această filosofie a riscului valorilor mobiliare nu i-a descumpănit pe oameni. Era coadă ca la "tacâmuri&adidaşi nea Nicu Ceaşcă", la scara televiziunii lui Dan Diaconescu. Apropo de nea Nicu, se fac iată nişte ani de când se duse săracu? şi poporul lui tot muşcă bine momeala. Diferă doar cine-o aruncă. Acum e Ogică - OTV, mâine va fi Lazarus, poimâine, Mizil jr.. Ieri a fost FNI, alaltăieri Caritas, ceva mai devreme o bancnotă cu "Bălcescu" la retribuţie. Iar noi cică suntem în UE. Uitaţi-vă la telenovela Ogică - OTV ca să vedeţi ce europeni am devenit. Hai noroc!?

?S-au strâns 35.000 euro. Am primit telefoane din toată ţara şi de la românii din Spania, Italia, Olanda etc. La un moment dat, nu am mai rezistat fizic şi am anunţat că cei dornici să participe să vină din nou, spre seară. După ce se strâng 137.000 euro, vom fi nevoiţi să închidem acţiunea. Un avocat a întocmit un acord legal pe care participanţii să îl semneze", a informat Luis Lazarus, cel care coordonează "Acţiunea Biletul", citat deClick.

Libertatea a ajuns şi la ?Stelian Ogică care a povestit că ideea de a strânge bani pentru biletul cel mare i-a venit în urma unor discuţii purtate la OTV. ?Nu pot garanta că vom lua potul cel mare. Dar dacă vom câştiga, după calculele mele, cei care au depus 100 de euro ar trebui să primească până la 7.000 de euro, iar cei care au depus 1.500 de euro vor primi circa 100.000 de euro?, a mai spus el. Ogică susţine că banii vor fi ţinuţi într-un seif de la OTV şi vor fi depuşi la casieria Loteriei după ce ei vor face publice cele 23 de numere. Prof. dr. Ion Chiţescu, de la Universitatea Bucureşti, specialist în probabilităţi şi statistică, susţine că, din punct de vedere matematic, cu un astfel de bilet cresc considerabil şansele de reuşită ale jucătorului. ?Cu toate acestea există în continuare extrem de multe riscuri ca biletul de Loto 6/49, cu 23 de numere în combinaţie completă, să nu fie unul câştigător?, mai consideră prof. dr. Chiţescu.

Şi editorialul din Gândul compară ideea lui Ogică tot cu un nou Caritas. ?În România a apărut, în premieră mondială, un nou tip de investitor ? investitorul în acţiuni ale unui bilet la loto 6 din 49. Stelian Ogică, insul care a făcut puşcărie după ce a pretins că a câştigat acum câţiva ani un milion de dolari, dar, ghinion, a pierdut beletul, a avut o idee genială. De ce să nu se adune vreo 1.400 de oameni, să pună fiecare câte 100 de euro şi să completeze ?Marele Bilet? cu care să înhaţe cele 10 milioane de euro ale Loteriei care isterizează ţara? (...) Asociaţia asta va trebui să aibă un preşedinte, fireşte Ogică, un contabil, avocaţi care s-o reprezinte în instanţă, în procesele care vor fi deschise împotriva Loteriei. Pentru lefurile lor se vor mai da nişte mici cotizaţii dar ce mai contează asta pe lângă frustrarea că n-ai luat, nici săptămâna asta, marele premiu. În aceste condiţii, un lucru e sigur: e greu de spus dacă ?acţionarii? lui Ogică vor câştiga vreodată ceva. Dar, în mod sigur, fostul aproape câştigător la 6 din 49, ca şi alte zeci de Ogici din ţara asta, vor câştiga sigur?.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close